Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μυωπικές οι αποφάσεις για την Κύπρο

Βενιζέλος: Υπάρχει περιθώριο για εναλλακτικές λύσεις

Για «μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης» εις βάρος της Λευκωσίας, που «πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά από σειρά τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε σήμερα με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκο Αναστασιάδη, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων και Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, κ. Γιαννάκη Ομήρου, τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, κ. Άνδρο Κυπριανού και τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Μάριο Καρογιάν.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση «η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως, εθνική υποχρέωση» και επισήμανε πως «τα μικρά, σε απόλυτους αριθμούς, μεγέθη της κυπριακής οικονομίας επιτρέπουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις», που θα αποτρέψουν το κούρεμα των καταθέσεων.

«Οι μυωπικές και τιμωρητικές αποφάσεις της Ευρωζώνης για την Κύπρο, πλήττουν την Ευρώπη στο σύνολό της. Ξέρουμε στο πετσί μας πόσο δύσκολο είναι να κινείται κάποιος μέσα σε συντηρητικούς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς συσχετισμούς και να διαπραγματεύεται με παράγοντες που δεν θέλουν να δουν τις κοινωνικές και αναπτυξιακές διαστάσεις μίας κρίσης που δεν είναι μόνον χρηματοοικονομική και δημοσιονομική. Η Ευρωζώνη βρίσκεται τώρα μπροστά στο δίλημμα ή να τροποποιήσει τις αποφάσεις της για την Κύπρο. ελέγχοντας τις εξελίξεις. ή να πυροδοτήσει ανεξέλικτες καταστάσεις που θα τη βλάψουν ως σύνολο», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Βενιζέλος.

Και κατέληξε τονίζοντας: «Ψάχνουν να βρουν την καλύτερη ασφαλή εναλλακτική λύση, στο πλαίσιο πάντα της Ευρωζώνης. Για εμάς η στήριξη της Κύπρου είναι πρωτίστως, εθνική υποχρέωση. Τα μικρά, σε απόλυτους αριθμούς, μεγέθη της κυπριακής οικονομίας επιτρέπουν να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις που έχουν στρατηγικό ενδιαφέρον και για την Ελλάδα στον ενιαίο χώρο της Ανατολικής Μεσογείου».

Πηγή – Νewsbeast.gr
Μπορεί επίσης να σας αρέσει