Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Μόλις άλλαξαν το status τους σε… «Φυλακισμένος»

Στο κελί θα περάσουν τις νύχτες τους οι Jordan Blackshaw και Perry Sutcliffe-Keenan για τα επόμενα 4 χρόνια με την κατηγορία της προτροπής ατόμων σε φασαρίες μέσω facebook.

Αιτία του κακού η δημιουργία σελίδων στο facebook με τα ονόματα «Smash Down Northwich Town» και «The Warrington Riots», την περασμένη εβδομάδα, που παρότρυνε τα μέλη της να προκαλέσουν επεισόδια στο ανατολικό Λονδίνο.

Το σχέδιο των ταραχοποιών, όπως φαίνεται, ήταν οργανωμένο αφού ο Blackshaw είχε ήδη προτρέψει τα μέλη της συμμορίας του «Mob Hill Massive», και οποιονδήποτε άλλο ενδιαφερόταν να συμμετέχει, να συγκεντρωθούν στα Mac’ Donald’s στο κέντρο του Northwich για να αποφασίσουν για τις επόμενες κινήσεις τους που μόνο σε μπελάδες θα τους οδηγούσαν.

Ο Blackshaw δε δίστασε να παραδεχτεί ανοιχτά, στο δικαστήριο που ακολούθησε, πως ήταν υπαίτιος για τη δημιουργία των σελίδων αυτών που ενθάρρυναν αδικήματα συμπεριλαμβανομένων και των ταραχών.

Ωστόσο, παρά την προκλητική κίνηση των νεαρών, 47 άτομα ήταν εκείνα που δεν αρνήθηκαν να συμμετέχουν στις άνευ λόγων φασαρίες, μετά από αίτημα του Sutcliffe-Keenan, και μάλιστα θέλησαν να προλάβουν την αστυνομία πριν αντιληφθεί την οργάνωση αυτή.

Η αστυνομία έγκαιρα διείσδυσε στις σελίδες αυτές και προειδοποίησε για αυστηρή αντίδραση σε πιθανά προβλήματα αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει