Μόλις δυο γιατροί απέμειναν στη Παθολογική Κλινική Ρεθύμνου -Στέλνουν τους ασθενείς στα Χανιά


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, 02:27

Σε αδιέξοδο έχει φτάσει η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου που πλέον δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ασθενείς λόγω υποστελέχωσής της. 

Με δυο μόνο γιατρούς να έχουν απομείνει η κλινική αδυνατεί να δεχτεί περιστατικά ασθενών και τα παραπέμπει στο νοσοκομείο Χανίων.

Σε ανακοίνωσή της η Διευθύντρια της Παθολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελένη Ιωαννίδου αναφέρει:

«Σήμερα στο Νοσοκομείο δεν εφημερεύει ειδικός παθολόγος. Στην παθολογική κλινική υπηρετούν μόνο 2 παθολόγοι οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ολόκληρου νομού. Κατά συνέπεια σήμερα αλλά και κάποιες άλλες μέρες μέσα στον μήνα δε θα γίνεται καμιά εισαγωγής στην παθολογική κλινική.

Αν χρειαστεί εισαγωγή θα πρέπει να νοσηλευθείτε σε νοσοκομείο γειτονικού νομού. Λυπούμαστε πάρα πολύ γι’ αυτή την εξέλιξη όμως δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο λόγω σεβασμού στη δουλειά μας και στους ασθενείς μας».

Σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου αναφέρεται:

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι έγινε και αυτό. Σε ένα νομό πού έχει μια και μοναδική θεραπευτική δομή υγείας. Ένα μικρό νοσοκομείο. Δεν έχεις άλλη επιλογή αν σου τύχει κάτι.  Σε ένα νομό υποβαθμισμένο σε αρκετά θέματα, χάνουμε και την δυνατότητα για νοσηλεία. Έκλεισε η μοναδική Παθολογική κλινική και στέλνει τους ασθενείς από το Ρέθυμνο για νοσηλεία στα Χανιά.

Ο κόμπος κόλλησε στο χτένι. Παραπέρα δεν έχει. Δύο γιατροί δεν γίνεται να τα βγάλουν άλλο πέρα χωρίς απώλειες.

Αύριο (σημείωση: σήμερα) λέμε να βγούμε πάλι στην αυλή κάτω από τις λεμονιές, όσοι μπορούμε, γιατί με την δουλειά που έχει με τους αρρώστους και το πόσοι είμαστε πια, δεν μπορούμε και να μαζευτούμε. Κατά τις 12.30 θα σας περιμένουμε και σας να μοιραστούμε τον πόνο μας, να τα πούμε πάλι, να τα ακούσουνε όσοι θέλουν και όσοι είναι υπεύθυνοι για τον νομό και για τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας. Να τα ακούσουν και οι άνθρωποι που ζουν εδώ, μήπως αναλάβουν κι αυτοί να υπερασπιστούν το πολυτιμότερο αγαθό. Την υγεία για όλους».

Πηγή: flashnews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, 02:32

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει