Νέα έξαρση κρουσμάτων στις ΗΠΑ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 20:12

Πάνω από 40.000 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν την Πέμπτη στις ΗΠΑ, προκαλώντας τεράστια ανησυχία για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού, αφού η έξαρση των κρουσμάτων σημειώνει ρεκόρ για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Μάλιστα, όλα τα μπαρ στο Τέξας που λαμβάνουν το 51% των ακαθάριστων εσόδων τους από το αλκοόλ, εκτός από το φαγητό σε πακέτο, κλείνουν σήμερα, Παρασκευή, μετά από διαταγή του κυβερνήτη Γκρεγκ ‘Αμποτ.

«Επί του παρόντος, είναι σαφές ότι η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε ορισμένους τύπους δραστηριοτήτων, κυρίως στους Τεξανούς που συγκεντρώνονται μέσα στα μπαρ», δήλωσε ο κυβερνήτης, ζητώντας από κάθε πολίτη να τηρεί το μέτρο της κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Τέξας είχε την Πέμπτη 5.996 νέα κρούσματα, αριθμό – ρεκόρ στην πολιτεία από την έναρξη της πανδημίας.

Σύμφωνα με τους New York Times, η επαναφορά της Task Force κρίνεται αναγκαία σχεδόν μετά από περίπου δύο μήνες, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες (Αλαμπάμα, Αλάσκα, Μοντάνα και Γιούτα), οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν συνιστούν ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει στην επόμενη φάση της άρσης των μέτρων, ενώ ο κυβερνήτης του Τέξας συν τοις άλλοις ζήτησε να απελευθερωθεί χώρος στα νοσοκομεία για ασθενείς με Covid-19.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουνίου 2020, 20:12

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει