Νέα περιοριστικά μέτρα ανακοίνωσε η Σαουδική Αραβία



Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:27

Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κλείσουν για τουλάχιστον δέκα ημέρα οι κινηματογράφοι, τα εστιατόρια, τα καφέ και άλλοι χώροι διασκέδασης, ενισχύοντας τα περιοριστικά μέτρα για την ανάσχεση της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού μετά την άνοδο των κρουσμάτων.

Το πλούσιο βασίλειο του Κόλπου ανέστειλε «όλες τις δραστηριότητες διασκέδασης», περιλαμβανομένων των κινηματογράφων και των αιθουσών παιχνιδιών, καθώς και τις υπηρεσίες σε όλα τα εστιατόρια και τα καφέ για διάστημα δέκα ημερών, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών σε ανακοίνωσή του που μεταδόθηκε από το επίσημο πρακτορείο SPA.

Προειδοποίησε μάλιστα ότι η αναστολή αυτών των δραστηριοτήτων ενδέχεται να παραταθεί.

Εξάλλου, «όλες οι γιορτές και οι εκδηλώσεις», περιλαμβανομένων των γαμήλιων πάρτι, αναστέλλονται για 30 ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Τα μέτρα αυτά έχουν στόχο «να αποτραπεί η εμφάνιση δεύτερου κύματος» μολύνσεων από κορωνοϊό, εξήγησε.

Η ανακοίνωση έγινε λίγες ημέρες αφού ο Σαουδάραβας υπουργός Εσωτερικών Ταουφίκ αλ Ράμπια προειδοποίησε την Κυριακή ότι ενδέχεται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί, αν οι πολίτες δεν σέβονται τις υγειονομικές συστάσεις.

Η Σαουδική Αραβία ανέστειλε την Τετάρτη την είσοδο στη χώρα ατόμων από 20 χώρες προκειμένου να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19. Η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τους Σαουδάραβες παρατάθηκε πριν μία εβδομάδα ως τις 17 Μαΐου, από τις 31 Μαρτίου που ήταν προηγουμένως.

Η χώρα έχει καταγράψει περίπου 369.000 κρούσματα κορωνοϊού και σχεδόν 6.400 θανάτους. Ξεκίνησε μια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στις 17 Δεκεμβρίου, αφού έλαβε ένα πρώτο φορτίο από εμβόλιο των Pfizer/BioNTech.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 12:27



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει