Νέα στοιχεία για τον άνδρα που έκλεψε αεροσκάφος από το αεροδρόμιο του ΣιάτλΈνας 29χρονος αχθοφόρος έκλεψε ένα άδειο δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο το βράδυ της Παρασκευής στο διεθνές αεροδρόμιο Τακόμα του Σιάτλ με το οποίο πραγματοποίησε μερικές ακροβατικές φιγούρες, υπό τη στενή παρακολούθηση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών F-15, πριν χάσει τη ζωή του κατά τη συντριβή του αεροπλάνου στον κόλπο του Σιάτλ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του αμερικανικού αεροδρομίου.

Η αστυνομία απέκλεισε γρήγορα την εκδοχή του “τρομοκρατικού” χαρακτήρα του συμβάντος, λέγοντας ότι ο εργαζόμενος αυτός της Horizon Air είχε “αυτοκτονικές” τάσεις και ενήργησε μόνος του.

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο Μάικ Ελ, διευθυντής επιχειρήσεων του αεροδρομίου Τακόμα, δήλωσε ότι δεν υπήρξε “καμιά παραβίαση” της ασφάλειας των εγκαταστάσεων.

Ο Μπραντ Τάιλντεν, γενικός διευθυντής της Alaska Airlines, μητρικής εταιρίας της Horizon Air, είπε ότι ο άνδρας αυτός, ως αχθοφόρος “μπορούσε να βρίσκεται εντός της περιοχής” όπου το αεροσκάφος ήταν σταθμευμένο.

Ο διευθυντής υπενθύμισε ότι τα αεροσκάφη της γραμμής δεν είναι εφοδιασμένα με κλειδαριές και δεν χρειάζονται κλειδί για την εκκίνηση του αεροσκάφους, σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα.

Την επομένη του περιστατικού, ούτε ο εργοδότης του 29χρονου ούτε οι ερευνητές είναι σε θέση να εξηγήσουν πώς ένας άνθρωπος που δεν ήταν γνωστό ότι είχε κάποια εμπειρία στον χειρισμό του αεροσκάφους κατάφερε να απογειώσει το αεροσκάφος, ένα δικινητήριο ελικοφόρο Bombardier Q400, χωρητικότητας 90 θέσεων, και στη συνέχεια να κάνει ελιγμούς μεγάλης τεχνικής δυσκολίας.

“Απ’ ότι γνωρίζουμε, ο άνδρας δεν είχε άδεια χειρισμού αεροσκαφών”, δήλωσε ο Γκάρι Μπεκ, γενικός διευθυντής της Horizon Air.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 12 Αυγούστου 2018, 00:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει