Νέα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη ΣυρίαΤα ευρωπαϊκά κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν να συγκληθεί εκ νέου, κεκλεισμένων των θυρών, το Σώμα για να συζητηθεί η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία. Η συνεδρίαση ενδέχεται να διεξαχθεί αύριο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters που επικαλούνται διπλωματικές πηγές.

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ζήτησαν το Βέλγιο, η Γερμανία, η Γαλλία, η Πολωνία και η Βρετανία.

Πρόκειται για τη δεύτερη συνεδρίαση του Συμβουλίου μετά την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας, ημέρες μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από την περιοχή.

Η προηγούμενη συνεδρίαση, την περασμένη Πέμπτη, σηματοδοτήθηκε από διαιρέσεις στους κόλπους του Συμβουλίου και την έκδοση μιας ανακοίνωσης μονάχα από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι ζητούσαν τον τερματισμό της τουρκικής επιχείρησης.

Κατόπιν, η Ρωσία και η Κίνα μπλόκαραν την Παρασκευή ένα ψήφισμα των ΗΠΑ, που αξίωνε από την Άγκυρα να βάλει τέλος στην εισβολή στη βόρεια Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019, 17:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει