Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Νέο σχέδιο εγγυήσεων για τα δάνεια της Ελλάδας

Ακίνητη περιουσία του δημοσίου και μετοχές κρατικών εταιριών, ενδέχεται να ζητήσουν εγγύηση οι υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., προκειμένου να δανείσουν την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, κάνουν λόγο για συζητήσεις που διεξάγονται στην ευρωζώνη για ένα νέο σχέδιο που θα προβλέπει ότι η Ελλάδα θα δώσει εγγυήσεις σε κρατική ακίνητη περιουσία και όχι σε μετρητά. Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι αξιωματούχοι αποκάλυψαν ότι οι συζητήσεις επικεντρώνονται πλέον στην παροχή εγγυήσεων σε ακίνητα και μετοχές εταιριών,

Οι ηγέτες της ευρωζώνης έχουν απορρίψει, ήδη, τη συμφωνία που υπέγραψαν η Ελλάδα με τη Φινλαδνία, αφού η Α. Μέρκελ ξεκαθάρισε χθες ότι καμία χώρα δεν θα πάρει επιπλέον εγγυήσεις, ενώ η WSJ υπογραμμίζει ότι το ΔΝΤ δεν βλέπει θετικά τη συζήτηση που έχει ανοίξει.

Όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή το ΔΝΤ είναι πρώτο στη λίστα για να πάρει πίσω τα χρήματα του από τα δάνεια, όμως οι εγγυήσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν ανατροπή της κατάταξης.

Σημειώνεται πάντως ότι από την πλευρά του, ο υπουργός οικονομικών ανέφερε πρόσφατα, ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει εμπράγματες εγγυήσεις, ενώ η WSJ κάνει λόγο για «ευαίσθητο θέμα» που συναντά την αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία δεν θέλει να δεσμεύσει τη δημόσια περιουσία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει