Νίκες για τους Πρασίνους σε μεγάλες πόλειςΟι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στις μεγαλυτερες πόλεις της Γερμανιας, οπως γράφει η Die Welt.

Στο Βερολίνο, οι Πράσινοι με 27,8 % στις ευρωεκλογες καθιστανται για πρώτη φορά σε μια εθνική ή κρατιδιακη αναμέτρηση ισχυρότερο κόμμα στην γερμανική πρωτεύουσα. Το CDU ακολούθησε με 14,6 % και το SPD τρίτο με 13,7 % – και για τα δύο κομματα αυτά ήταν τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα στο Βερολίνο.

Στο Αμβούργο , οι Πράσινοι αναδεικνύονται η ισχυρότερη δύναμη αποσπωντας το 31,2 % έναντι 19,8% των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι και μόλις 17,7% των Χριστιανοδημοκρατων του CDU που ήρθαν τρίτο. Οι Πράσινοι γιορτάζουν «ιστορικα το καλύτερο αποτέλεσμα» στο Αμβούργο δήλωσε εκπροσωπος του κομματος

Ακόμη και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Μόναχο , οι Πράσινοι έχουν γίνει η ισχυρότερη δύναμη. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας οι Πράσινοι απέσπασαν το 31,1 % ,δηλαδή 11,6% περισσότερο από ό, τι το 2014. Οι Χριστιανοκοινωνιστες ακολουθούν με 26,9 %.

Οι Πράσινοι είναι επίσης η ισχυρότερη δύναμη σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις – όπως το Ντόρτμουντ, η Λειψία, το Κομπλεντς , το Βαρτζμπουργκ και το Κασέλ .


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019, 07:26

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει