Νίκη Φερνάντες από τον α΄ γύρο δείχνει νέα δημοσκόπησηΟ Αλμπέρτο Φερνάντες και η Κριστίνα Φερνάντες δεν αποκλείεται να επικρατήσουν στις εκλογές του Οκτωβρίου από τον α’ γύρο, κατέδειξε δημοσκόπηση του ινστιτούτου CEOP που δημοσίευσε η εφημερίδα Página 12.

Κατά τη δημοσκόπηση, το ψηφοδέλτιο των Φερνάντες (δεν έχουν συγγενική σχέση) οδεύει να συγκεντρώσει 39,3% των ψήφων στον πρώτο γύρο της 27ης Οκτωβρίου, ενώ ο νυν πρόεδρος, ο κεντροδεξιός Μαουρίσιο Μάκρι, θα περιοριστεί στο 29,7%.

Για να κερδίσει από τον πρώτο γύρο, ο υποψήφιος ή η υποψήφια για την προεδρία πρέπει να εξασφαλίσει τουλάχιστον 45% των ψήφων ή, εναλλακτικά, να λάβει 40% και να έχει διαφορά 10 εκατοστιαίων μονάδων από τον πλησιέστερο ή την πλησιέστερη αντίπαλό του.

Η απόφαση της Φερνάντες δε Κίρσνερ να διεκδικήσει την αντιπροεδρία του κεντρώου Αλμπέρτο Φερνάντες -βετεράνου της πολιτικής στη χώρα, ο οποίος στο παρελθόν είχε στηρίξει την πρώην πρόεδρο, πριν κατόπιν συγκρουστεί μαζί της- προκάλεσε κατάπληξη σε πολλούς. Πολλοί αναλυτές θεωρούσαν πως θα ήταν υποψήφια για την προεδρία.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας, η οποία θεωρείται πως πρόσκειται στους περονιστές, με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων από τηλεφώνου και με δείγμα 1.000 ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2019, 09:00

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει