«Να δημιουργηθεί μέτωπο για μια Ευρώπη με περισσότερη αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή»Την ανάγκη διαμόρφωσης ενός «μετώπου για την αντιμετώπιση της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, που ταυτόχρονα θα προωθήσει συγκεκριμένες αλλαγές για το σήμερα και το αύριο της Ευρώπης», επισημαίνει ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, θεωρώντας καθοριστική τη συμβολή της Αριστεράς προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Σκουρλέτης σημειώνει ότι η σημερινή άνοδος του ακροδεξιού λαϊκισμού τροφοδοτήθηκε από την επιλογή «συμπόρευσης της σοσιαλδημοκρατίας με την ευρωπαϊκή Δεξιά», προσθέτοντας ότι «αναπτύσσεται ένας γόνιμος προβληματισμός εντός της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, που ανοίγει μια προοπτική συνεργασίας με την Αριστερά στη βάση μιας συγκεκριμένη πρότασης, για μια Ευρώπη με περισσότερη δημοκρατία, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».

Αναφερόμενος στο ΚΙΝΑΛ, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «αδυνατεί να παρακολουθήσει την κινητικότητα της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας» και «υιοθετεί μια πολιτική ανοιχτής επικοινωνίας με τη ΝΔ».

Σε ό, τι αφορά την Αυτοδιοίκηση, ο Π. Σκουρλέτης, τονίζει «την ανάγκη ισχυρών δήμων με ενισχυμένους πόρους και αρμοδιότητες» και εκτιμά ότι «ο χάρτης της Αυτοδιοίκησης στο περιφερειακό επίπεδο θα αλλάξει προς όφελος εκείνων των δυνάμεων που πιστεύουν στη χειραφέτηση του θεσμού έναντι του κεντρικού κράτους».

Ερωτηθείς για τα πρόσωπα που θα πάρουν το χρίσμα, αλλά και στην ενδεχόμενη αποδοχή συνεργασιών με το ΚΙΝΑΛ, ξεκαθαρίζει ότι «οι συνδυασμοί που θα στηρίξουμε θα χαρακτηρίζονται από μια σαφή προγραμματική αυτοδιοικητική πρόταση». «Δεν πιστεύουμε στην παλαιάς κοπής πρακτική των χρισμάτων και στις κεντρικές συμφωνίες κορυφής που ακυρώνουν τις τοπικές κοινωνίες» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης, δηλώνοντας ότι «υπηρετούμε μια πολιτική σεβασμού του αυτοδιοικητικού χώρου, αναγνωρίζοντας τη σχετική αυτονομία των αντιθέσεών του».

Πηγή: AΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018, 06:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει