Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Να και ένας σωστός χειρισμός από ΜΜΕ στην υπόθεση Πρωτόπαπα

Το Down Town Κύπρου έβαλε τα γυαλιά σε πολλά εγχώρια μέσα.

Έστω με τους όρους της σημερινής διάστασης του lifestyle, το περιοδικό Down Town Κύπρου είχε μια εντυπωσιακή αποκλειστικότητα: μία μέρα πριν το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού ηθοποιού Τόμας Πρωτόπαπα, τον είχε φωτογραφήσει και του είχε πάρει συνέντευξη.
Δυστυχώς για πολύ άσχημο λόγο, ο Τόμας Πρωτόπαπας είναι το πρόσωπο των τελευταίων ημερών και το έντυπο που είχε εξασφαλίσει την τελευταία φωτογράφηση και συνέντευξή του πριν το ατύχημα είναι σίγουρα σε πλεονεκτική θέση. Αντί να δημοσιεύσει όμως μια συνέντευξη που δεδομένου ότι ο συντευξιαζόμενος βρίσκεται στην εντατική δεν θα είχε το παραμικρό νόημα ύπαρξης και διακριτικότητας, το περιοδικό αποφάσισε να δημοσιεύσει μόνο τη φωογράφηση (εντάξει, ποιος μπορεί να το κατηγορήσει ότι ήθελε να πουλήσει φύλλα;) και αφήνει τη συνέντευξη στο συρτάρι για να τη δημοσιεύσει όταν ο ηθοποιός θα είναι καλά. Αντί για τη συνέντευξη, συνοδεύει τη φωτογράφηση με μερικά λόγια του δημοσιογράφου.

«”Είμαι από κάτω, κατέβα”, μου λέει στο τηλέφωνο. Πάντα συνεπής στα ραντεβού του, είτε πάμε να προλάβουμε καράβι, είτε να βγούμε έξω, είτε να πάμε σε φωτογράφηση. Αυτό το Σάββατο, μια μέρα πριν από το ατύχημα, είχε κανονιστεί η φωτογράφηση στον Ιππικό Όμιλο Mega Sports για το Down Town Κύπρου. Ο Τόμας είναι πολύ ενθουσιασμένος με το concept, θα φωτογραφηθεί με άλογα που τα λατρεύει. Στον όμιλο, μαζί με τη φωτογράφο μας, Ολυμπία Κρασαγάκη, την ενδυματολόγο, Πωλίνα Λάμπογλου και την make up artist, Κατερίνα Μητροπούλου, γυρνάμε όλους τους στάβλους για να δούμε τα άλογα.
Ο Τόμας αμέσως αρχίζει να ταΐζει τα άλογα με χόρτα, τα χαϊδεύει, τα φιλάει. Περιμένει με ανυπομονησία να έρθουν οι γονείς του, για να φέρουν τον σκύλο του, τον Μόρτη, στην πρώτη του συνάντηση με άλογα. Η Ολυμπία εντυπωσιάζεται από τον επαγγελματισμό και την ευγένεια του Τόμας – “Έκανε κρύο, έβρεχε, εμείς είμαστε με παλτό και ο Τόμας υπομονετικός, χωρίς να διαμαρτυρηθεί, πόζαρε φορώντας απλώς ένα φανελάκι”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κοιτάμε τις λήψεις, φωτογραφιζόμαστε όλοι δίπλα σε καφέ, μαύρα, λευκά άλογα. Στο ενδιάμεσο λέμε ιστορίες από τα ταξίδια μας, ο Τόμας μάς λέει ιστορίες του στρατού. Αργότερα, πάμε στο σπίτι για φαγητό και συνέντευξη. Εκεί, μου λέει ότι πρότυπό του είναι ο αδελφός του και ότι χρωστάει τα πάντα στους γονείς του. Φυσικά, μου μιλά και για την αγαπημένη του Ιωάννα. Αποχαιρετιζόμαστε, τον ρωτάω “τι θα κάνεις το βράδυ;” και μου απαντά “θα κάτσω μέσα, να κοιμηθώ νωρίς, γιατί αύριο έχω την πρώτη πρόβα για το Dr. Cook στις 9 και θα σηκωθώ νωρίς”.

Υ.Σ. Μου ζητήθηκε να γράψω δυο λόγια για να συνοδεύουν αυτή την πολυσυζητημένη πλέον φωτογράφηση – η συνέντευξη θα περιμένει τον Τόμας να βγει. Ας θεωρηθεί, παρακαλώ, σαν ένα είδος προσευχής, μιας δικής μου προσευχής για έναν φίλο που έχουμε περάσει πολλά μαζί και που έχουμε ακόμα περισσότερα να περάσουμε. Μιας προσευχής που ενώνεται με όλες τις προσευχές σας, τη θετική ενέργεια που στέλνετε, τις ευχές, τα μηνύματα συμπαράστασης στους δικούς του ανθρώπους.
Τόμας,
Σε περιμένουμε να γίνεις καλά και να σηκωθείς, γερός και δυνατός.
Είσαι Μαχητής, Είσαι Νικητής!
Είμαστε όλοι κοντά σου,
Με Άπειρη Αγάπη,
Ο φίλος σου
Γιώργος Πράσινος»

Προσωπικά, μου είναι πολύ εύκολο να φανταστώ άπειρα περιοδικά, εντάξει, όταν υπήρχαν τα άπειρα περιοδικά, που θα δημοσίευσαν τη συνέντευξη με τον Τόμας Πρωτόπαπα να μιλάει για άσχετα θέματα, για τη δουλειά, τους έρωτές τους, το σεξ και διάφορα άλλα ευελπιστώντας ακόμη και στη δημιουργία ίντριγκας. Ευτυχώς, το Down Τown επέλεξε να μην πέσει στην παγίδα. Ναι μεν να πουλήσουμε, όχι όμως και να ξεπουληθούμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει