Να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του οδυνηρού χθες, να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριοΣε άρθρο του εν όψει των εκλογών ο υποψήφιος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με τον Γιώργο Πατούλη, κ. Γιάννης Οικονόμου τονίζει πως «αυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε απαιτείται συμμετοχή και συν-ευθύνη. Ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει το κομμάτι που του αναλογεί, όχι θεωρητικά, αλλά δρώντας και παρεμβαίνοντας στην πράξη. Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε τι έχει γίνει λάθος. Δεν αρκεί να κρίνουμε εκ του ασφαλούς».

Αναλυτικά το άρθρο του κ. Οικονόμου:

Aυτή τη δύσκολη περίοδο που ζούμε απαιτείται συμμετοχή και συν-ευθύνη. Ο καθένας μας οφείλει να αναλάβει το κομμάτι που του αναλογεί, όχι θεωρητικά, αλλά δρώντας και παρεμβαίνοντας στην πράξη. Δεν αρκεί να αναγνωρίζουμε τι έχει γίνει λάθος. Δεν αρκεί να κρίνουμε εκ του ασφαλούς. Οφείλουμε να κάνουμε κάτι, ο καθένας στο δικό του μέτρο, ανάλογα με τις δικές του δυνάμεις.  Για αυτόν το λόγο και ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Γιώργου Πατούλη, και αποφάσισα να είμαι υποψήφιος , στον Κεντρικό Τομέα με τον συνδυασμό Νέα Αρχή για την Αττική.  Είναι μια επιλογή, βαθιά πολιτική και ουσιαστική που σχετίζεται με το συλλογικό μας όραμα για το που θέλουμε και που μπορούμε να πάμε. Με όσα συζητούμε στις παρέες μας και θέλουμε να τα δούμε να γίνουν πραγματικότητα.Πρέπει κάποιος να προσπαθήσει να τα κάνει. Δεν αρκεί να τα διαπιστώνουμε.  Να λύσουμε τα προβλήματα, να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις, να μην επιτρέψουμε την επανάληψη του οδυνηρού χθες, να φτιάξουμε ένα καλύτερο αύριο.  

Υπηρετώντας για περισσότερα από 20 χρόνια το Ταχυδρομείο, είμαι μέσα στην παραγωγική διαδικασία. Γνωρίζω από πρώτο χέρι τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανθρώπων που βρίσκονται σε δυσκολία. Έχω δουλέψει για χρόνια προσπαθώντας για την επίλυσή τους.  Έχω βιώσει τις απογοητεύσεις από ένα σύστημα που αδυνατεί να εκπληρώσει τις βασικές του υποχρεώσεις. Ξέρω τι είναι να αγωνίζεσαι κόντρα στο ρεύμα και απέναντι στο σύστημα. Έχω την εμπειρία του να δίνω μάχες για το συλλογικό καλό και να τα καταφέρνω. Νομίζω ότι αυτό περιμένουν οι πολίτες. Να εκλέξουν ανθρώπους που να καταλαβαίνουν, να συναισθάνονται  τα προβλήματά τους, να μπορούν να μάχονται για τις λύσεις, εκ μέρους τους. Να μπορούν να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν μαγικά. Υπάρχει μόνο συντονισμένη δουλειά, με όραμα και σχέδιο, με ακούραστη προσπάθεια.

Μετά τις καταστροφές στο Μάτι και τη Μάνδρα είναι σίγουρο ότι για όλους μας πρώτη προτεραιότητα είναι η πολιτική προστασία. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ξανασυμβεί αυτή η τραγωδία. Και μπορούν να γίνουν πολλά γι αυτό. Χρειάζονται έργα υποδομής που δεν έγιναν. Ευρωπαϊκά κονδύλια που δεν αξιοποιήθηκαν. Συντονισμός που δεν σχεδιάστηκε. Προετοιμασία όλων των εμπλεκομένων στη διαχείριση κρίσεων που δεν υπήρξε. Με τον υφιστάμενο σχεδιασμό η Περιφέρεια έχει τον πρώτο λόγο. Έχει την ευθύνη. Παρά τα όσα δακρύβρεχτα λέει η κυρία Δούρου δεν μπορεί να υποκρίνεται και να κρύβεται πίσω από το δήθεν θολό τοπίο των αρμοδιοτήτων. Την ώρα της κρίσης πρέπει να μπορείς να αναλάβεις την πρωτοβουλία. Με γνώση και προετοιμασία. Πρέπει να έχεις φροντίσει για όλες τις απαραίτητες υποδομές. Η Αττική είναι ακόμα ανοχύρωτη στα πλημυρικά φαινόμενα.  Το συμπεράσματα από την τραγωδία στο Μάτι δεν έχουν μετουσιωθεί ακόμα σε νέες πολιτικές για την πολιτική προστασία διότι η απερχόμενη αρχή αρνήθηκε να αναγνωρίσει καν τις ευθύνες της. Εδώ, πρέπει το τραγικό πάθημα να μας γίνει μάθημα. Οφείλουμε να βασιστούμε στις μελέτες που έγιναν και να διορθώσουμε τα μεγάλα λάθη που μας έφεραν στην καταστροφή. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε ξανά οι πολίτες να αισθανθούν τέτοια ανασφάλεια, να κινδυνεύσει η ζωή και η περιουσία τους.  Πρέπει να αντιδράσουμε ως οργανωμένη κοινωνία καλύπτοντας τα μεγάλα κενά που υπάρχουν στην πολιτική προστασία. Και γι αυτό έχει σημασία ότι ο Γιώργο Πατούλης έρχεται μέσα από τον πυρήνα της αυτοδιοίκησης. Όχι μόνο ξέρει τα προβλήματα σε βάθος αλλά έχει αποδείξει ότι μπορεί να δίνει λύσεις. Τα κατάφερε σ έναν μεγάλο Δήμο όπως το Μαρούσι. Δούλεψε ουσιαστικά για τα μεγάλα ζητήματα της αυτοδιοίκησης σε όλη την Ελλάδα ως Πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Μπορεί να προσφέρει πραγματικά μια νέα αρχή για την Αττική.

Δεν αρκούν τα λόγια. Οι πολίτες γνωρίζουν. Είναι ευαισθητοποιημένοι. Δεν τους φτάνουν οι υποσχέσεις. Ξέρουν τον καθένα μας. Προσωπικά πιστεύω ότι στον τομέα της απασχόλησης, της κοινωνικής πρόνοιας και της κοινωνικής συνοχής που δοκιμάστηκαν βαθιά στην περίοδο της κρίσης πρέπει επίσης να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή. Είναι τομείς στους οποίους είμαι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος. Η Περιφέρεια έχει ένα μεγάλο εύρος δυνατών παρεμβάσεων ως προς τον συντονισμό και την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, στην ενίσχυση υποδομών αλλά και δράσεων. Η Περιφέρεια ανακοίνωσε το ΕΣΠΑ 2014-20 πάνω στο τρίπτυχο Ανάπτυξη – Εργασία-  Αλληλεγγύη χωρίς να καταφέρει σε κανένα από τα τρία να παρουσιάσει κάτι ουσιαστικό.  Χρειάζονται προγράμματα στήριξης των ανθρώπων που ακόμα και όταν η οικονομία ανακάμψει κάπως, εκείνοι θα έχουν μείνει για τα καλά πίσω και θα χρειάζονται εξειδικευμένη στήριξη. Ευάλωτες κοινωνικές ομάδες κλπ.  Να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα και η τοπική αγορά, να συμβάλει η περιφέρεια με προγράμματα μετεκπαίδευσης στο αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των μακροχρόνια ανέργων. Να δημιουργηθούν  νέες ευκαιρίες για τους πολίτες.

Γι αυτό χρειάζεται συμμετοχή και συν-ευθύνη. Οι κάλπες της επόμενης Κυριακής μας αφορούν όλους.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019, 13:03

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει