«Να περιμένουμε μετασεισμούς περίπου 6 Ρίχτερ στη Σάμο»


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 09:01

«Είχαμε τη νύχτα πλούσια μετασεισμική ακολουθία, αλλά όχι αυτή που περίμενα. Είχαμε 65 μετασεισμούς, και έναν το πρωί 4,7 Ρίχτερ… Πάνω από 5,5 Ρίχτερ πρέπει να μας δώσει σεισμός τέτοιου μεγέθους», δηλώνει σε τηλεοπτικό σταθμό ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης.

Ο κ. Τσελέντης εκτίμησε ότι πρέπει να περιμένουμε μετασεισμούς της τάξης των 6 Ρίχτερ, όχι μόνο μετά από 2 με 3 μέρες, αλλά ενδεχομένως και μετά από μήνες. «Να έχουν το νου τους οι κάτοικοι, να μην μπαίνουν σε παλιά σπίτια αν δεν έχουν γνωμάτευση μηχανικού» προειδοποίησε, ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ένας μετασεισμός της τάξης του 6 που είναι ρηχότερος από τα 10 χλμ. μπορεί να προκαλέσει μετατόπιση του βυθού πιο μεγάλη απ’ ό,τι ο κύριος σεισμός. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε πιο μεγάλο τσουνάμι», είπε ο κ. Τσελέντης και προειδοποίησε τους κατοίκους να αποφεύγουν τις παράλιες.  

Ο μεγάλος σεισμός, μπορεί να προκαλέσει ενεργοποίηση άλλων ρηγμάτων. «Το καλό είναι ότι το ρήγμα ήταν κατακόρυφο έτσι θα έχουμε μικρότερη μεταφορά ενέργειας σε αλλά ρήματα, αλλά δεν παύει να υπάρχει η πιθανότητα», πρόσθεσε ο ίδιος.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020, 09:01

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει