Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

ΝΔ: «Δε μπορούν να βάλουν τέλος στον κατήφορο»

Οι ανακοινώσεις του γαλλογερμανικού άξονα και η μετάθεση της έκδοσης ενός κοινού ευρωπαϊκού ομολόγου για το απώτερο μέλλον δεν ικανοποίησαν το επιτελείο της ΝΔ, που έστρεψε τα πυρά του και στην κυβέρνηση.

Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μιχελάκης, υπενθυμίζει πως η Νέα Δημοκρατία έχει υποστηρίξει εξ αρχής ότι η κρίση χρέους της ευρωζώνης απαιτεί άμεση έκδοση ευρωομολόγου και πως θα πρέπει να ενισχυθεί το Ταμείο Στήριξης με επαρκή κεφάλαια, ώστε να παρεμβαίνει και στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και να αποθαρρύνει τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.

«Για μια ακόμα φορά, δεν υπήρξε η απαραίτητη αποφασιστικότητα για την αντιμετώπιση της κρίσης, που έχει πλέον ευρωπαϊκές διαστάσεις», επισημαίνει ο κ. Μιχελάκης, ο οποίος εκτιμά πως «η απόφαση της 21ης Ιουλίου οδηγεί σε όλο και πιο ασφυκτικές δεσμεύσεις για την Ελλάδα, ενώ απομακρύνεται η πραγματική διέξοδος από την κρίση της Ευρώπης».

Παράλληλα η ΝΔ εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία επικρίνει υποστηρίζοντας πως «προσφέρει» το θλιβερό θέαμα να… πανηγυρίζει που απορρίφθηκαν όσα και εκείνη επιδίωκε, όπως το ευρωομόλογο, ενώ προχώρησαν όσα και εκείνη ήθελε να αποφύγει, όπως οι «εγγυήσεις» του νέου δανεισμού.

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί, δυστυχώς, να βάλει τέλος στον κατήφορο. Ή, ακόμα χειρότερα, δεν καταλαβαίνει τον κατήφορο, στον οποίο έχει οδηγήσει τα πράγματα», καταλήγει ο κ. Μιχελάκης.γραμματέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του Χάρη Τσιόκα, τονίζεται ότι δεν του έχει ζητηθεί από το γραφείο του υπουργού να υποβάλλει την παραίτηση του, δείχνοντας την έντονη δυσαρέσκεια του.

Ο πρώην γενικός γραμματέας βρίσκεται σε ολιγοήμερες διακοπές και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να υποβάλλει παραίτηση με την επιστροφή του.

Η εξήγηση που δίνεται με διαρροή από το πρωθυπουργικό γραφείο είναι ότι η πλευρά του υπουργείου Υποδομών ενημέρωσε μέσω email τον Χάρη Τσιόκα για μία απόφαση που ο Γιάννης Ραγκούσης είχε λάβει από τις πρώτες μέρες στο νέο του υπουργείο.

Ο Χάρης Τσιόκας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο την περίοδο που ήταν υπουργός Υποδομών ο Δημήτρης Ρέππας καθώς ήταν εκείνος που συνομιλούσε με τους ιδιοκτήτες των φορτηγών κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.

Το ίδιο, όμως, δεν συνέβη στην πρόσφατη απεργία των ιδιοκτητών ταξί που έγινε επί ημερών Γιάννη Ραγκούση, δείχνοντας με κατηγορηματικό τρόπο πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο είχαν κλονιστεί.

Τη θέση του Χάρη Τσιόκα πήρε ο Αριστείδης Μπουρδάρας, μέχρι σήμερα ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης που συνεργαζόταν στενά με τον Γιάννη Ραγκούση κατά τη διάρκεια της θητείας του δεύτερου στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει