Νεκροί άμαχοι από επιδρομές της συριακής και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην επαρχία Ιντλίμπ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 04:52

Αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν η συριακή κυβέρνηση και οι ρωσικές δυνάμεις σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας είχαν αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον πέντε άμαχοι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, γνωστοποίησε μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ρωσικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν περιοχές σε αγροτική περιοχή στα περίχωρα της Μααρέτ αλ Νούμαν και της Μπίνις, στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Ιντλίμπ, ενώ συριακά κυβερνητικά ελικόπτερα έπληξαν περιοχές στο νότιο τμήμα της Ιντλίμπ.

Πέραν των πέντε νεκρών, η ΜΚΟ έκανε λόγο για άλλους 21 τραυματίες.

Την 30ή Απριλίου δυνάμεις που ορκίζονται πίστη στη Δαμασκό, με την υποστήριξη της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, εξαπέλυσαν επιχείρηση ευρείας κλίμακας εναντίον ανταρτών και τζιχαντιστών στις επαρχίες Χάμα και Ιντλίμπ, εξωθώντας δεκάδες χιλιάδες άμαχους να τραπούν σε φυγή. Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις απέσπασαν εδάφη από τους αντικαθεστωτικούς στις δύο επαρχίες. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 4.941 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, ανάμεσά τους 1.274 άμαχοι, αφότου άρχισε η επιχείρηση αυτή.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, 04:54

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει