Νιγηρία: Η Μπόκο Χαράμ σκότωσε 48 ιχθυέμπορους

Οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης σταμάτησαν οχηματοπομπή εμπόρων, σφάγιασαν κάποιους από αυτούς ενώ έπνιξαν τους υπόλοιπους στη λίμνη

Oι ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ σκότωσαν 48 ιχθυοπώλες σε περιοχή στη βορειοανατολική Νιγηρία, στις όχθες της λίμνης Τσαντ, ανακοίνωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας υπεύθυνος του σωματείου τους.

«Δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ έκλεισαν την Πέμπτη το δρόμο κοντά στο Ντόρον Μπάκα, ένα χωριό αλιέων που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Τσαντ και σκότωσαν μία ομάδα 48 εμπόρων που είχαν πάει για να αγοράσουν ψάρια στη λίμνη» επιβεβαίωσε ένας υπεύθυνος, ο Αμπουμπάκαρ Γκαμάντι.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης σταμάτησαν την οχηματοπομπή των εμπόρων, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το χωριό, σφάγιασαν κάποιους από αυτούς ενώ έπνιξαν τους υπόλοιπους στη λίμνη.

Οι περιοχές της βορειοανατολικής Νιγηρίας αποτελούν το προπύργιο των ισλαμιστών ανταρτών. Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε μία επίθεση που αποδίδεται στην Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τοπικούς αξιωματούχους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει