Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Νοικοκυρές σε απόγνωση» οι Ιταλίδες

Με το συντριπτικό ποσοστό του 76% οι Ιταλίδες αναδείχθηκαν πρώτες σε έρευνα σχετικά με τις πιο δυστυχισμένες νοικοκυρές στην Ευρώπη! Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, πάνω από τις μισές γυναίκες στην Ιταλία είναι δυστυχισμένες με τη ζωή τους.

Εικάζεται ότι στα αποτελέσματα αυτά σημαντικό ρόλο παίζει το γεγονός ότι η Ιταλία είναι μια ανδροκρατούμενη κοινωνία, με το 70% των ανδρών να μην έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους φούρνο και το 95% να μην έχει αδειάσει ποτέ στη ζωή του πλυντήριο πιάτων!

Οι «νοικοκυρές σε απόγνωση» της Ιταλίας δήλωσαν στην έρευνα ότι τους απασχολούν ζητήματα, όπως η οικονομική κρίση, η έλλειψη επαγγελματικών ευκαιριών, ακόμη και η δυσκολία στην υγειονομική φροντίδα. Μια στις δυο Ιταλίδες παραδέχθηκαν ότι έχουν μετανιώσει που παντρεύτηκαν, ενώ δυο στις 3 αποκάλυψαν ότι δεν θα έκαναν παιδιά!

Στις επόμενες θέσεις ακολουθούν οι Ισπανίδες (63%), οι Γαλλίδες (57%), οι Γερμανίδες (53%) και οι Βρετανίδες (51%).

Στην έρευνα συμμετείχαν 4.000 γυναίκες απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι στο παρελθόν η Ιταλία είχε βγει πρώτη σε αντίστοιχη έρευνα για τα ζευγάρια, που η σεξουαλική τους ζωή «καταστρέφεται» από την ύπαρξη τηλεόρασης στο υπνοδωμάτιο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει