Ξήλωσαν με βαριοπούλα τα κουφώματα δημοτικού κτηρίου!

Το ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησαν οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας, όμως, οδήγησε στη σύλληψή τους

Ρημαδιό άφησαν πίσω τους οι «κυνηγοί» μετάλλων που εισέβαλαν σε εγκαταστάσεις του Δήμου Θηβών και ξήλωσαν με βαριοπούλα τα μεταλλικά κουφώματα, συνολικού βάρους 600 κιλών και αξίας 5.000 ευρώ! Το ανθρωποκυνηγητό που ξεκίνησαν οι άνδρες της τοπικής Ασφαλείας, όμως, οδήγησε στη σύλληψή τους.

Το χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας Ι.Χ. φορτηγάκι στο οποίο είχαν φορτώσει πόρτες και παράθυρα οι δράστες, εντοπίστηκε στις Ερυθρές Αττικής και οι πέντε τσιγγάνοι επιβάτες του ηλικίας 26, 24, 16, 18 και 16 χρόνων συνελήφθησαν. Στο φορτηγάκι που κατασχέθηκε, βρέθηκαν τα κλεμμένα μεταλλικά κουφώματα που αποδόθηκαν σε εκπρόσωπο του Δήμου, η βαριοπούλα, μια πένσα, ένα κατσαβίδι και άλλα διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι δυο ανήλικοι και ο 24χρονος έχουν συλληφθεί επανειλημμένα για παρόμοιες λεηλασίες και τώρα εξετάζεται τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες κλοπές μετάλλων. Οι πέντε συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών με κατηγορίες για διακεκριμένη κλοπή και φθορά.

*** Ένα σημείο στο οποίο γίνονται εργασίες της Δ.Ε.Η. για την τοποθέτηση νέου δικτύου ηλεκτροδότησης στη πόλη της Ρόδου διάλεξε για να χτυπήσει ένας 52χρονος «κυνηγός» χαλκού. Όμως, τη στιγμή που προσπαθούσε να ξηλώσει το υπόγειο καλώδιο του δικτύου, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφαλείας και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει