Ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή των νέων φυλακών στον Ασπρόπυργο


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 11:52

Φωτορεπορτάζ: Χάρης Γκίκας

Ξεκίνησαν το πρωί της Πέμπτης στον Ασπρόπυργο οι εργασίες για το «Δικαστικό Σωφρονιστικό Κατάστημα Αθηνών», όπως θα ονομάζονται οι φυλακές που θα αντικαταστήσουν τον Κορυδαλλό.

Στις 10:30 ξεκίνησε η κατεδάφιση κτιρίων στην παλιά βάση του ΝΑΤΟ της περιοχής, προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια για το καινούριο κτίριο. Τα εγκαίνια των εργασιών έγιναν παρουσία του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου και της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Η κατασκευή των νέων φυλακών προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2022.

Δείτε το φωτορεπορτάζ του zougla.gr:

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η κατασκευή θα γίνει με τη Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), σε οικόπεδο 180 στρεμμάτων, όπου θα δημιουργηθούν κελιά κρατουμένων, συνολικής χωρητικότητας 2.000 ατόμων σε 12 πτέρυγες.

Επίσης, θα υπάρχουν προαύλια πτερύγων 1.000 τετραγωνικών μέτρων με χώρους πρασίνου, υπαίθρια αθλητική εγκατάσταση, ανοικτό χώρο συνάθροισης, πτέρυγα ευάλωτων ομάδων, ημιπτέρυγα ΑμεΑ, κλινικές (γενικής νοσηλείας και ψυχιατρική κλινική), εξωτερικά ιατρεία, χώρους θεραπευτικών προγραμμάτων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, 18 ΑΝΩ), σχολείο και γυμναστήριο.

Επιπλέον, θα κατασκευαστούν επτά δικαστικές αίθουσες, ενώ θα λειτουργήσει και τμήμα Μεταγωγών.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020, 11:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει