Ξεκινούν τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου οι «Διερευνητικές» μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:44

Σύμφωνα με αξιόπιστες διπλωματικές πηγές που επικαλείται ο διπλωματικός συντάκτης Σωτήρης Σιδέρης ελήφθη σε υψηλό επίπεδο, δηλαδή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και από τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, η απόφαση να επαναληφθούν οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι διερευνητικές αυτές συνομιλίες είχαν διακοπεί το 2016 με πρωτοβουλία της Τουρκίας. Η απόφαση των Μητσοτάκη – Ερντογάν ελήφθη μετά την διαμεσολάβηση της καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ αλλά και της αμερικανικής διακυβέρνησης. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει καταστεί σαφές το ακριβές περιεχόμενο της ατζέντας που θα ισχύσει στις διερευνητικές αυτές συνομιλίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει ακόμη διασφαλιστεί το ακριβές πλαίσιο των συνομιλιών αυτών. Έμπειροι διπλωμάτες που έχουν διαχειριστεί στο παρελθόν τέτοια θέματα εκφράζουν σκεπτικισμό και διατηρούν προς το παρόν τις επιφυλάξεις τους. Κάποιοι κύκλοι κάνουν λόγο για διαστάσεις απόψεων μεταξύ του στενού πυρήνα γύρω από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου και της γραφειοκρατίας του Υπουργείου Εξωτερικών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2020, 14:45

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει