Οικονομική βοήθεια στη Βοσνία

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο άνοιξε το δρόμο για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας στη Βοσνία, ύψους 51 εκατομμυρίων δολαρίων, αφότου διαπιστώθηκε ότι το βαλκανικό κράτος διατηρεί υπό έλεγχο την οικονομία του.

Βόσνιοι νομοθέτες συμφώνησαν, τον περασμένο μήνα, για μείωση των στρατιωτικών συντάξεων, προκειμένου να κερδίσει την εύνοια του ΔΝΤ και να χορηγηθεί στη χώρα πακέτο βοήθειας, που χωρίς αυτό η Βοσνία θα αντιμετώπιζε υψηλότερα ελλείμματα και μεγαλύτερο κόστος δανεισμού.

«Οι ακέραιες πολιτικές του χρηματοπιστωτικού τομέα μετριάζουν τους κινδύνους», δήλωσε η Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΝΤ, Νεμάτ Σαφίκ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η οικονομική ενίσχυση στη χώρα κατέστη δυνατή αφότου το ΔΝΤ διεξήγαγε μια δεύτερη επιθεώρηση των οικονομικών επιδόσεων της χώρας, στο πλαίσιο ενός υφιστάμενου προγράμματος, ενώ το συνολικό ποσό δανεισμού ανέρχεται στα 204 εκατομμύρια δολάρια.

Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα έχουν δηλώσει από κοινού ότι αναμένουν ο ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ στη Βοσνία θα αυξηθεί φέτος κατά 0,5 τοις εκατό.

ΠΗΓΗ: Real.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει