Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι Έλληνες Ναΐτες

Στην Ελλάδα του 2011 δίνουν το παρών περίπου 340 Ιππότες του Ναού- χωρισμένοι σε δύο οργανώσεις- με μανδύες, σπαθιά και μεσαιωνικούς σταυρούς, έτοιμοι να υπερασπιστούν τα ιδανικά της ιπποσύνης και των φρουρών του Ναού του Σολομώντα! Κατευθύνονται από «μεγάλους ηγεμόνες», «καγκελαρίους» και «θησαυροφύλακες», ενώ έχουν σε πολλές ελληνικές πόλεις αυτόνομες διοικήσεις- κάτι σαν τον «Καλλικράτη» των… ιπποτών, δηλαδή. Διοργανώνουν σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας διάφορα τελετουργικά ανακήρυξης νέων ιπποτών και απόδοσης τιμών βγαλμένα μέσα από τον Μεσαίωνα.

Η δήλωση του 32χρονου νορβηγού δράστη του μακελειού στο Οσλο Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ ότι ήταν μέλος του Τάγματος των Ιπποτών του Ναού και ότι είχε συμμετάσχει τον Απρίλιο του 2002 σε μια συνάντηση στο Λονδίνο με εκπροσώπους- ανάμεσά τους και ένας Ελληνας- της πολυεθνικής οργάνωσης ανέδειξε την παρουσία στη χώρα μας των δεκάδων σύγχρονων… ιπποτών που εξακολουθούν να μάχονται για τα ιδιότυπα «ιδανικά» τους. Αρνούνται όμως με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τον 32χρονο Νορβηγό που σκότωσε στις 22 Ιουλίου 76 ανθρώπους.

Όπως δημοσιεύει «Το Βήμα», το αρχαίο ιπποτικό τάγμα ιδρύθηκε το 1118 στην Ιερουσαλήμ αμέσως μετά την Πρώτη Σταυροφορία.

Επειδή οι πρώτοι ιππότες εγκαταστάθηκαν γύρω από τον Ναό του Σολομώντα ονομάστηκαν Ιππότες του Ναού ή Ναΐτες και το τάγμα τους Τάγμα του Ναού.

Το γεγονός όμως ότι γρήγορα οι Ναΐτες απέκτησαν οικονομική δύναμη και ουσιαστικά δημιούργησαν ένα δικό τους τραπεζικό σύστημα οδήγησε στην απόφαση της διάλυσής τους το 1207 από τον γάλλο βασιλιά Φίλιππο τον Ωραίο.

Το νέο Τάγμα των Ιπποτών φέρεται να δημιουργήθηκε το 1804 από έναν γάλλο παθολόγο και είχε την υποστήριξη του Ναπολέοντα. Ακολουθούν διάφορες διεργασίες στο εσωτερικό του Τάγματος λόγω και των αλλεπάλληλων πολέμων.

Το νέο αυτό «σχισματικό» Τάγμα των Ιπποτών έχει επίσης αναπτυχθεί σε 48 χώρες με 7.500 μέλη. Στην Ελλάδα το εγχώριο Τάγμα αριθμεί 107 μέλη και παραμένει πιστό στον Μεγάλο Διδάσκαλο από την Πορτογαλία.

Ιδρύτριά του είναι η κυρία Ρούλα Ρογκάν, η οποία επί σειρά ετών είχε εργαστεί στην ΕΡΤ ως διερμηνέας.

Οταν βρέθηκα το 1999 στην Ιταλία,συναντήθηκα με ιππότες της χώρας αυτής που άρχισαν να με μυούν στα μυστικά του Τάγματος.Τότε όμως ήμουν μια απλή “ντάμα”!

Οταν ήλθα στην Ελλάδα,αναζητούσα ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς άτομα για να δημιουργήσουμε και στην Ελλάδα τη δική μας οργάνωση Ναϊτών Ιπποτών, κάτι το οποίο συνέβη το 2001.

Μέλη μας είναι μηχανικοί,αρχιτέκτονες,γιατροί και άλλα ευπόληπτα άτομα».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει