Οι αρχές επέτρεψαν σε 16 ανήλικους μετανάστες να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ιταλικής ακτοφυλακήςΟι ιταλικές αρχές επέτρεψαν σε 16 ανήλικους να αποβιβαστούν από το σκάφος Gregoretti της ακτοφυλακής, όπως έγινε γνωστό σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών.

«Πράσινο φως για την αποβίβαση 16 ανθρώπων που δήλωσαν ανήλικοι όλοι τους μεταξύ 15-17 ετών», ανέφεραν πηγές του υπουργείου.

Οι ανήλικοι αποβιβάστηκαν στον στρατιωτικό λιμένα της Αουγκούστα, στη Σικελία.

Η Ρώμη περιμένει ακόμη σήμερα να καταλήξουν σε συμφωνία οι χώρες της Ε.Ε. ώστε να επιτρέψει την αποβίβαση των 131 μεταναστών που διασώθηκαν στη Μεσόγειο και παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Gregoretti. Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της Γερμανίας δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ότι το Βερολίνο διαμήνυσε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι είναι διατεθειμένο να παραλάβει κάποιους από τους ανθρώπους αυτούς, χωρίς να διευκρινίσει πόσους.

Η ιταλική ακτοφυλακή διέσωσε την Πέμπτη 140 μετανάστες που επέβαιναν σε δύο σκάφη. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο Gregoretti, εκτός από έξι που χρειάζονταν νοσοκομειακή περίθαλψη και οδηγήθηκαν την ίδια ημέρα στη Λαμπεντούζα. Το βράδυ του Σαββάτου μια γυναίκα, έγκυος επτά μηνών, μαζί με τα δύο μικρά παιδά της, αποβιβάστηκαν στη Σικελία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019, 23:09

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει