Οι Γερμανοί πιστεύουν ότι η διάδοχος της Μέρκελ δεν είναι έτοιμη να αναλάβει την καγκελαρία



Η επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ δεν είναι έτοιμη να διαδεχτεί την Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία, όπως κρίνουν οι συμπατριώτες της σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Η Μέρκελ ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο τη σταδιακή αποχώρησή της από την πολιτική, όταν δήλωσε ότι η τέταρτη θητεία της στην καγκελαρία θα είναι και η τελευταία. Τον Δεκέμβριο, την ηγεσία του CDU ανέλαβε η Κραμπ-Καρενμπάουερ, κάτι που θεωρήθηκε ευρέως ότι αποτελούσε την αρχή της παράδοσης της εξουσίας.

Όμως η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa δείχνει πως επτά στους 10 Γερμανούς (70%) πιστεύουν ότι η ΑΚΚ δεν είναι ακόμη έτοιμη να αναλάβει το αξίωμα. Μάλιστα, θέλουν να παραμείνει η Μέρκελ στη θέση αυτή μέχρι το 2021, δηλαδή μέχρι τη λήξη της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.

Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους του CDU (ποσοστό 52%) πιστεύουν ότι η «μίνι-Μέρκελ», όπως αποκαλείται συχνά η Κραμπ-Καρενμπάουερ, δεν έχει τα προσόντα για να γίνει καγκελάριος, όπως ανέφερε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL, για λογαριασμό του οποίου διενεργήθηκε η δημοσκόπηση σε δείγμα 1.501 ανθρώπων.

Της δημοσκόπησης αυτής είχαν προηγηθεί κάποιες άστοχες δηλώσεις της 56χρονης ΑΚΚ αλλά και οι φήμες ότι η Μέρκελ θα παραιτηθεί για να αναλάβει ένα σημαντικό αξίωμα στις Βρυξέλλες, κάτι που η ίδια διέψευσε.

Η ΑΚΚ δήλωσε πάντως πρόσφατα ότι δεν φιλοδοξεί να διαδεχτεί την Μέρκελ στην καγκελαρία πριν από το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019, 18:51

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει