Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι γκέι τουρίστες απορρίπτουν την Ελλάδα

Ο τουρισμός της Ελλάδας απ’ ότι φαίνεται χάνει την ομάδα των ομοφυλόφιλων από τις τάξεις του, μια ομάδα, μάλιστα, που προσφέρει στην τουριστική αγορά τζίρο 140 δισεκατομμυρίων δολαρίων το χρόνο, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Bloomberg.

Παρόλο που παλιότερα ομοφυλόφιλοι κατέκλυζαν νησιά όπως η Μύκονος και η Λέσβος, τώρα έχουν αρχίσει να αφαιρούν τους συγκεκριμένους προορισμούς από το πρόγραμμά τους, σύμφωνα με την εταιρία ερευνών που εδρεύει στο Άμστερνταμ OutNow Consulting. Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Ελλάδα δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 χωρών που πιθανών να επισκεφθούν την επόμενη τριετία ομοφυλόφιλοι από ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με το Bloomberg η Ελλάδα δεν είναι δημοφιλής προορισμός για τους ομοφυλόφιλους επειδή η ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζει δικαιώματα σε ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ο Martin Christensen συμπροεδρεύων του εδρεύοντος στις Βρυξέλλες ομίλου προώθησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ILGA-Europe δηλώνει στο Bloomberg: «Η νομική κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, αλλά βοηθάει πολύ στην τουριστική προώθηση των χωρών που την υιοθετεί».

Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους ομοφυλόφιλους, όπως αναφέρονται στα αποτελέσματα της έρευνας, είναι έξι πολιτείες της ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Νέας Υόρκης, η Γαλλία και η Ισπανία.

Όσον αφορά τις πόλεις οι δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Νέα Υόρκη, το Σίδνεϊ και το Ρίο Ντι Τζανέιρο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει