Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

«Οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας είναι καλυμμένες»

Καθησυχαστικός ότι παρά την κρίση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες στην Ε.Ε., οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας για τους επόμενους μήνες είναι εξασφαλισμένες, εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Καθημερινή της Κυριακής».

«Οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας και για τη μεταβατική περίοδο είναι καλυμμένες. Εμείς, όμως, πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας και να δείξουμε, ιδίως σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, ότι είμαστε συνεπείς, αποτελεσματικοί και υπεύθυνοι», λέει.

Σημειώνει ότι όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες αναδεικνύουν την πολύ μεγάλη σημασία της απόφασης της 21ης Ιουλίου για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τονίζει πως οι αποφάσεις αυτές είναι ένα νεογνό που βρίσκεται τώρα στη θερμοκοιτίδα και βασική μας μέριμνα είναι να του επιτρέψουμε να αναπτυχθεί, προκειμένου να αποδώσει τους καρπούς που θέλουμε.

Η ρευστότητα, που επικρατεί όμως, δείχνει ότι τα δεδομένα μπορεί να αλλάζουν ραγδαία και γι αυτό η διαπραγμάτευση είναι λεπτή.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρει πως «πρέπει να διεξάγεται με πολύ επαγγελματικό και προσεκτικό τρόπο, καθώς εμπλέκονται κράτη, διεθνείς θεσμοί και όλος ο διεθνής ιδιωτικός χρηματοπιστωτικός τομέας.

Όλοι, όμως, έχουν αντιληφθεί -και τώρα εκ των πραγμάτων το επιβεβαιώνουν- ότι η επίλυση του ελληνικού προβλήματος, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την αποτελεσματική διαχείριση του συνολικού προβλήματος. Υπό την έννοια αυτή, η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει ως αφετηρία για την υπέρβαση της ευρωπαϊκής κρίσης δημοσίου χρέους. Αυτό είναι ένα σημαντικό επιχείρημα, που με προσεκτικό και λελογισμένο τρόπο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε».

Πηγή – NewsBeast.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει