Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι εκλεκτοί των Δημοκρατικών για τη… “Μητέρα των Μαχών”

Η ηγέτης των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Nancy Pelozi, επέλεξε χθες τους τρεις Δημοκρατικούς βουλευτές που θα συμμετάσχουν στη 12μελή διακομματική Επιτροπή για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Πρόκειται για τους βουλευτές Chris Van Hollen, Xavier Becerra και τον πολύπειρο James Clyburn, με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters να μεταδίδει, επικαλούμενο Αμερικανούς οικονομικούς αναλυτές, ότι πρόκειται για εξαιρετικές περιπτώσεις οι οποίες θα δώσουν «μάχη» προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση του ελλείμματος μέσω επενδύσεων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

«Πρέπει οι βουλευτές μας να βοηθήσουν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα, να γίνουν επενδύσεις, να μειωθούν τα ελλείμματα και να συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη», σημείωσε η τέως πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο χρονικός στόχος είναι οι προτάσεις της Επιτροπής να έχουν γνωστοποιηθεί στην οριστική μορφή τους στα τέλη Νοεμβρίου έτσι ώστε να μπορεί να γίνει η διαβούλευση πάνω σε αυτές τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στην Γερουσία μέχρι το τέλος του 2011.

Πρόκειται για Επιτροπή, που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο του νόμου, ο οποίος θεσπίστηκε την τελευταία ημέρα της προθεσμίας (2 Αυγούστου), μετά από την οποία το αμερικανικό Δημόσιο δε θα μπορούσε να δανειστεί περαιτέρω χρήματα προκειμένου να πληρώσει τα χρέη του.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει