«Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές έχουν διαφορετικό αντικείμενο»«Η ΝΔ αναλώνεται μόνο σε γενικόλογες αναφορές για το οικονομικό της πρόγραμμα, εμείς θα παρουσιάσουμε το πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, πώς θα κυβερνήσουμε και πώς θα προχωρήσει η ανάταξη της χώρας και πρέπει οι πολίτες να κρίνουν αν αυτή η πορεία πρέπει να συνεχιστεί ή θα σταματήσει», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του σε ραδιοφωνικό σταθμό, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα και ενόψει των εθνικών εκλογών.

«Οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές παρότι πραγματοποιούνται και οι δύο σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχουν διαφορετικό αντικείμενο. Το βασικό επίδικο των εθνικών εκλογών είναι στη βάση ποιου πολιτικού προγράμματος θα γίνει η διακυβέρνηση της χώρας την επόμενη περίοδο. Ακούω αυτές τις μέρες πολλά πράγματα που κρύβουν το πραγματικό πρόγραμμα της ΝΔ», ανέφερε σχετικά.

Επίσης ο κ Ρήγας τόνισε: «Λέει ο κ. Μητσοτάκης ότι θα μειώσει τους φόρους. Αποφεύγει ωστόσο επιμελώς να απαντήσει από πού θα βρεθούν τα χρήματα. Από περικοπές στους μισθούς, στις συντάξεις, στο κοινωνικό κράτος; Δεν είναι δυνατόν να αποκρύπτονται και να μη γίνεται συζήτηση επί συγκεκριμένων πραγμάτων. Και αυτή η συζήτηση θα γίνει τώρα. Θα μπούμε στην ουσία, δεν γίνεται να μένουμε στις περιγραφές. Η πρότασή της για το ασφαλιστικό, επί παραδείγματι, η μεταφορά δηλαδή πόρων από τον δημόσιο πυλώνα στην ιδιωτική ασφάλιση, αφορά ουσιαστικά μια επένδυση που γίνεται μέσω ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και κρύβει ρίσκο, δεν υπάρχουν απόλυτες εγγυήσεις, πρέπει να τα γνωρίζει αυτά ο κόσμος. Εμείς θα παρουσιάσουμε ένα πρόγραμμα της επόμενης μέρας που θα είναι συνέχεια των όσων έχουμε κάνει μετά την έξοδο τον Αύγουστο από τα μνημόνια και την επιτροπεία και ταυτόχρονα μια πορεία αλλαγής της οικονομικής κατάστασης».

Τέλος, επανέλαβε ότι «η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση έστειλε ένα σαφές μήνυμα. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι οι ζωές των ανθρώπων δεν αλλάζουν με βάση τους δείκτες της οικονομίας και, δυστυχώς, δεν έχει μεταβληθεί η πραγματικότητα στο βαθμό τον οποίο θα θέλαμε. Θα ήθελα να σκεφτούμε όλοι μας πώς ήταν τα πράγματα την περίοδο 2010-2014 και πώς είναι σήμερα η κατάσταση. Προφανώς, δεν είναι εκείνη που θα θέλαμε, σίγουρα όμως είναι συγκριτικά καλύτερη», πρόσθεσε, εκτιμώντας ότι οι τελευταίες «κινήσεις (σ.σ.: της κυβέρνησης) δεν έχουν προλάβει ακόμα να παράξουν αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2019, 16:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει