Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να παρατείνουν τη συνθήκη New START


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 05:45

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ανοιχτές στην παράταση της συνθήκης New START για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών πριν εκπνεύσει η ισχύς της τον Φεβρουάριο στη βάση της αμοιβαίας κατανόησης που επιτεύχθηκε στις πρόσφατες συνομιλίες με τη Ρωσία.

«Θα χαιρετίζαμε την ευκαιρία να υπογράψουμε μια συμφωνία βασισμένη στην αμοιβαία κατανόηση που επιτεύχθηκε στις τελευταίες δύο εβδομάδες αναφορικά με το πώς φαίνεται το εύρος των δυνατοτήτων για την παράταση της New START», δήλωσε ο Πομπέο σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Κατά την άποψή του «είναι μια έκβαση, που θα ωφελήσει ολόκληρο τον κόσμο και ενισχύει την σταθερότητα των πιο επικίνδυνων εξοπλισμών».

Ο Πομπέο διαβεβαίωσε ότι ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου για τον έλεγχο τον εξοπλισμών Μάρσαλ Μπίλινγκσλι και η ομάδα του εργάζονται πολύ εντατικά και βρίσκονται σε επαφή με τους Ρώσους συναδέλφους τους. «Ελπίζω ότι οι Ρώσοι θα βρουν τον τρόπο να συμφωνήσουν με το αποτέλεσμα, το οποίο για να είμαι ειλικρινής, κατά την άποψή μου, ανταποκρίνεται και στα συμφέροντά τους και στα δικά μας συμφέροντα», δήλωσε ο Πομπέο εκφράζοντας την ελπίδα ότι στην διαδικασία της μείωσης των πυρηνικών οπλοστασίων θα συνταχθεί στο μέλλον και η Κίνα με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 05:46

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει