Οι ΗΠΑ καλούν Ρωσία και Κίνα να βοηθήσουν τη Βενεζουέλα στην αντιμετώπιση την πανδημίας


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 22:17

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για τη Βενεζουέλα Έλιοτ Έιμπραμ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία και την Κίνα να προσφέρουν μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια στη σύμμαχο τους Βενεζουέλα για να αντιμετωπίσει την έξαρση της πανδημίας της Covid-19.

Η Βενεζουέλα, η οποία έχει αναφέρει τουλάχιστον 4.048 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 35 θανάτους στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), έχει φυλακίσει γιατρούς και δημοσιογράφους που προσπάθησαν να πουν την αλήθεια για την πραγματική έκταση των μολύνσεων, πρόσθεσε ο Έιμπραμ, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι οι αριθμοί είναι πολύ μεγαλύτεροι. «Νομίζουμε ότι οι αριθμοί είναι τραγικά πολύ μεγαλύτεροι» δήλωσε.

«Θέλουμε να δούμε να στέλνουν μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια. Πιστεύω ότι έχει γίνει κάποια διανομή αγαθών για την αντιμετώπιση της COVID-19 από τη Ρωσία και την Κίνα», δήλωσε ο Έιμπραμ σε μια εκδήλωση διπλωματών που διοργάνωσε η αποστολή των ΗΠΑ στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη. «Αλλά η κλίμακα, το ποσό της βοήθεια αυτής, είναι πράγματι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τις ανάγκες»

Ο Έιμπραμ δήλωσε ότι ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό και η μεταβατική κυβέρνηση σύντομα θα διαθέσουν περιουσιακά στοιχεία ύψους 20 εκατομμυρίων δολαρίων στα οποία είχαν πρόσβαση στις ΗΠΑ, στον Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας και άλλες οργανώσεις ανθρωπιστικής αρωγής. «Είμαστε κοντά στο να καρποφορήσει αυτό το σχέδιο, το οποίο καθυστέρησε το καθεστώς», δήλωσε ο Έιμπραμ.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020, 22:17

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει