Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τις «σκληρές μεθόδους» της ρωσικής αστυνομίας εναντίον των διαδηλωτώνΠρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 15:46

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε σήμερα τις ρωσικές αρχές για τη «σκληρή» απάντησή τους στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη Ρωσία για την απελευθέρωση του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν τη συστηματική χρήση σκληρών μεθόδων εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών και δημοσιογράφων από τις ρωσικές αρχές για δεύτερη συναπτή εβδομάδα», έγραψε ο Μπλίνκεν στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

«Ανανεώνουμε την έκκλησή μας προς τη Ρωσία να απελευθερώσει αυτούς που έθεσε υπό κράτηση επειδή εξασκούσαν τα ανθρώπινα δικαιώματά τους», έγραψε μετά τις συλλήψεις πάνω από 2.200 διαδηλωτών, εκ των οποίων οι 520 στη Μόσχα.

Οι διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλη τη χώρα ακολουθούν εκείνες του περασμένου Σαββατοκύριακου στο πλαίσιο της εκστρατείας των υποστηρικτών του Ναβάλνι για την απελευθέρωσή του.

Ο Αλεξέι Ναβάλνι συνελήφθη στις 17 Ιανουαρίου κατά την επιστροφή του στη Μόσχα από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε μετά τη δηλητηρίασή του με νευροτοξικό παράγοντα το περασμένο καλοκαίρι. Ο ίδιος κατηγορεί τον πρόεδρο Πούτιν ότι διέταξε τη δηλητηρίασή του, αλλά το Κρεμλίνο τον διαψεύδει.


Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021, 15:46Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει