Οι ΗΠΑ ψηφίζουν νόμο για να μην αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 22:16

Τα μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των αντιπρόσωπων συνέταξαν σχέδιο νόμου που θα εμποδίζει την Τουρκία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Την είδηση μεταδίδει η «Φωνή της Αμερικής» και αναμεταδίδεται από τα τουρκικά Μέσα. Οι εισηγητές της πρότασης νόμου υπενθυμίζουν τη δήλωση του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν: «Κάποιες χώρες διαθέτουν πυρηνικές κεφάλες αλλά η Δύση επιμένει να μην αποκτήσουμε εμείς, εγώ αυτό δεν το δέχομαι».

Το πρωτοσέλιδο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας "Sozcu" που μεταδίδει την είδηση για το "όχι" των ΗΠΑ στην απόκτηση πυρηνικών όπλων από την Τουρκία

Σημειώνεται ότι η Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, ψήφισε νόμο με τον οποίο επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για την εισβολή στη βόρεια Συρία, αλλά και για την αγορά του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματο S-400.

«Τώρα είναι η στιγμή η Γερουσία να συνασπιστεί και να αδράξει αυτή την ευκαιρία για να αλλάξει τη στάση της Τουρκίας», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Τζιμ Ρις.

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι γερουσιαστές που διαφώνησαν έντονα και τάχθηκαν ενάντια στο νομοσχέδιο αυτό.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ραντ Πολ τόνισε πως η κυβέρνηση Τραμπ αντιτάσσεται στον νόμο επειδή αποδυναμώνει την εξουσία του προέδρου και ενδέχεται να καταστήσει δυσκολότερες τις διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ζητήματα όπως η αγορά των πυραυλικών συστημάτων και ο πόλεμος στη Συρία.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019, 22:16

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει