Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι ιδιοκτήτες ταξί προανήγγειλαν νέες κινητοποιήσεις

Πραγματοποίησαν δυναμικό συλλαλητήριο μπροστά από τη Βουλή

Συλλαλητήριο κατά του «ανοίγματoς» του επαγγέλματός τους, διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος οι ιδιοκτήτες ταξί, μετά από συγκέντρωση που είχαν στα γραφεία το ΣΑΤΑ.

Με συνθήματα όπως: «Το ταξί είναι εδώ, ενωμένο δυνατό» και «κάτω τα χέρια από το ταξί», αλλά και κατά του αρμόδιου υπουργού, Γιάννη Ραγκούση και του πρωθυπουργού, οι αυτοκινητιστές εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στο νόμο προαναγγέλοντας νέες κινητοποιήσεις την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος στην ομιλία του προς τους συγκεντρωμένους έκανε λόγο για «συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο μεθοδεύεται από εκείνους που έχουν ρημάξει την Ελλάδα τόσα χρόνια».

«Δεν είναι η ταξιτζήδες το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας. Δεν είναι οι ταξιτζήδες που δεν ξέρουν τι πάει να πει πόνος και οικογένεια» είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ξεπουλάει τα πάντα». Ζήτησε και από την αστυνομία να «αντισταθεί στην κυβερνητική λαίλαπα», ενώ υπογράμμισε πως σήμερα καταπατείται το Σύνταγμα. Είπε πως ό,τι γίνεται σήμερα στην χώρα μας είναι για να σωθεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενώ τόνισε πως «αν κάνουμε στάση πληρωμών, ο ελληνικός λαός “τελείωσε”».

Τέλος, ο κ. Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του από όλη την χώρα που ήρθαν, όπως είπε, για να διαδηλώσουν και προανήγγειλε νέα απεργιακή κινητοποίηση την ερχόμενη εβδομάδα καθώς και συγκέντρωση έξω από την γερμανική πρεσβεία στις 29 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζοντας ότι «δίνουμε τον υπέρ πάντων αγώνα».

Στην συγκέντρωση απηύθυνε χαιρετισμό και ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, που είπε πως «ο κ. Ραγκούσης να ξέρει πως στο θέμα των ταξί θα είμαστε απέναντί του 100%», αλλά και ο βουλευτής του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών Βασίλης Οικονόμου, που ανέφερε ότι «είμαστε μαζί σας στον δίκαιο αγώνα που δίνετε. Θα είμαστε κοντά σας και εντός αλλά και εκτός Βουλής».

Τέλος χαιρετισμό απηύθυναν και εκπρόσωποι σωματείων ταξί και άλλων σωματείων (φορτηγά, ΕΘΕΛ, ΓΣΕΕ) που δήλωσαν την συστράτευσή τους με τους ιδιοκτήτες ταξί.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει