Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι Ισπανοί εκλέγουν κυβέρνηση λιτότητας

Σαρωτική νίκη αναμένεται να σημειώσουν οι Συντηρητικοί στις εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ισπανία, αλλά η άνοδός τους στην εξουσία θα τους φέρει αντιμέτωπους με μία από τις πιο δύσκολες αποστολές στην ιστορία της χώρας: την αποτροπή της προσφυγής της χώρας στο Μηχανισμό Στήριξης.

Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Μαριάνο Ραχόι, δηλώνει ότι «το ισπανικό έθνος θα δείξει στον κόσμο ότι μπορούμε και ότι θα προχωρήσουμε στα απαραίτητα βήματα ώστε να βγούμε από την κρίση».

Συνολικά περίπου 36 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για την ανάδειξη των δύο σωμάτων του κοινοβουλίου. Από τις εκλογές αυτές που γίνονται με το αναλογικό σύστημα θα εκλεγούν 350 βουλευτές και 208 γερουσιαστές.

Τα περιθώρια ελιγμών που θα έχει ο νέος πρωθυπουργός αναμένεται να είναι πολύ μικρά, καθώς οι χρηματοπιστωτικές αγορές ενέτειναν εκ νέου τις τελευταίες ημέρες τις πιέσεις τους στην Ισπανία.

Ο Ραχόι έχει ήδη δεσμευτεί για επιπλέον μέτρα λιτότητας σε μια προσπάθεια ανάκαμψης της οικονομίας της Ισπανίας, η οποία πλήττεται από ένα ποσοστό ρεκόρ ανεργίας (21,52%) μεταξύ των βιομηχανικών χωρών και απειλείται με μια νέα ύφεση.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει