Οι κατηγορίες σε βάρος της Αούνγκ Σαν Σου Τσι επιδεινώνουν την υπονόμευση του κράτους δικαίουΠρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 02:00

Οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι «απλώς επιδεινώνουν την υπονόμευση του κράτους δικαίου στη Μιανμάρ και τη δημοκρατική διαδικασία», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, Στέφαν Ντουτζαρίτς.

«Συνεχίζουμε να ζητούμε την άμεση απελευθέρωσή της και την άμεση απελευθέρωση του προέδρου και όλων των άλλων που τέθηκαν υπό κράτηση από τον στρατό τις τελευταίες ημέρες», είπε σε δημοσιογράφους.

Νωρίτερα την Τετάρτη η αστυνομία της Μιανμάρ απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της έκπτωτης ηγέτιδας Αούνγκ Σαν Σου Τσι για παράνομη εισαγωγή τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού και θα παραμείνει υπό κράτηση έως τις 15 Φεβρουαρίου για έρευνες, σύμφωνα με αστυνομικό έγγραφο.

Ο στρατός της Μιανμάρ κατέλαβε την εξουσία τη Δευτέρα, συλλαμβάνοντας τη βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Σου Τσι και άλλους πολιτικούς. Το πραξικόπημα διέκοψε τη μακρά μετάβαση της Μιανμάρ στη δημοκρατία και προκάλεσε την καταδίκη των Ηνωμένων Πολιτειών και άλλων χωρών της Δύσης.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2021, 02:00Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει