Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι κλέφτες των ποδηλάτων στη Θεσσαλονίκη

Εκατοντάδες δίτροχα, μεταξύ των οποίων ποδήλατα, μοτοποδήλατα και μοτοσικλέτες, έχουν κλαπεί στο νομό Θεσσαλονίκης μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2011, όπως προκύπτει από στατιστικά στοιχεία, από την ιστοσελίδα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, δηλώθηκαν 696 κλοπές δίτροχων, χωρίς να υπολογίζονται όσα περιστατικά, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αναφέρθηκαν στην αστυνομία.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα η ομάδα ποδηλατιστών “BikeRespect”, μόνο την τελευταία διετία έχουν κλαπεί από την πόλη της Θεσσαλονίκης περίπου 1.500 ποδήλατα.Τα κλεμμένα δίτροχα αλλάζουν παρανόμως χέρια με διάφορους τρόπους, αλλά οι κλέφτες τους δεν είναι πάντα τυχεροί. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα τριών νεαρών, που συνελήφθησαν χτες.

Συγκεκριμένα, αστυνομικοί κατόπιν ελέγχου που πραγματοποίησαν χτες τα ξημερώματα σε ύποπτο αυτοκίνητο με τρεις επιβάτες στην περιοχή της Νεάπολης, διαπίστωσαν ότι σε αυτό υπήρχαν επτά καινούργια ποδήλατα. Οι νεαροί έπεσαν σε αντιφάσεις, συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημελλειοδικών Θεσσαλονίκης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει