Οι κομητείες Αριζόνα και Τέξας παραγγέλνουν φορτηγά


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 22:40

Οι κομητείες της Αριζόνα και του Τέξας που χτυπήθηκαν σκληρά από το COVID-19 παραγγέλνουν ψυγεία και ψυκτικά ρυμουλκούμενα προκειμένου να αποθηκεύσουν πτώματα καθώς γεμίζουν τα νεκροτομεία τους, δήλωσαν οι αρχές την Πέμπτη σύμφωνα με το Reuters.

Η κομητεία Maricopa της Αριζόνα, όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη πόλη της πολιτείας, το Φοίνιξ, προμηθεύεται 14 ψυγεία για να χωρέσει έως και 280 σώματα ενόψει της αναμενόμενης αύξησης των θανάτων από κορωναϊό, ανέφεραν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Στο Τέξας, η πόλη του Σαν Αντόνιο και η κομητεία Bexar απέκτησαν ήδη πέντε ψυκτικά ρυμουλκούμενα για να αποθηκεύσουν έως και 180 πτώματα καθώς τα νεκροτομεία δε φτάνουν σε χωρητικότητα, δήλωσε ο Mario Martinez, βοηθός διευθυντή του San Antonio Metro Health.

Η Νέα Υόρκη χρησιμοποίησε δεκάδες ψυγεία ρυμουλκούμενων τον Απρίλιο, καθώς οι καθημερινοί θάνατοι COVID-19 ξεπέρασαν τους 700. Η εμφάνιση κινητών νεκροτομείων στην Αριζόνα και το Τέξας αντικατοπτρίζει ότι η πανδημία φαίνεται τώρα να κινείται εκτός ελέγχου στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ. «Είναι πιθανό να δούμε τις τάσεις των θανάτων να αυξάνονται τις επόμενες δύο έως τρεις εβδομάδες», δήλωσε ο διευθυντής υγείας της Maricopa County Marcy Flanagan.

Να σημειωθεί ότι τα καθημερινά κρούσματα COVID-19 στη Maricopa στα τέλη Ιουνίου ήταν περισσότερα από 3.000.

 

Pandemic-hit Arizona and Texas counties order coolers, refrigerated trucks for bodies. https://reut.rs/395j5Kb


Δημοσιεύτηκε από Reuters στις Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020


 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020, 22:52Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει