Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι ΜΚΟ προσλαμβάνουν ανέργους με το αζημίωτο

Εφ όλης της ύλης συνέντευξη του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Λαρίσης κ. Μάξιμου Χαρακόπουλου που μίλησε στη ΝΕΤ, στους Δημοσιογράφους Βαγγέλης Γιακουμής – Γιώργος Τερζής.

Οι ΜΚΟ προσλαμβάνουν ανέργους με το αζημίωτο -9,5 εκ. ευρώ!

Δεν φανταζόμουν ποτέ όταν έκανα την ερώτηση για τις προσλήψεις ανέργων από ΜΚΟ, μαζί με τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, τον κ. Τασούλα, ότι θα φθάναμε στο σημείο να πληροφορηθούμε ότι στήνονταν Μη Κερδοσκοπικές τέτοιες Οργανώσεις για προσλήψεις ακόμα και σε βουλευτικά γραφεία!

Προκύπτουν σοβαρά ερωτηματικά με την εμπλοκή των ΜΚΟ στο πρόγραμμα, όταν το υπουργείο Εξωτερικών και η αρμόδια υπηρεσία, η ΥΔΑΣ έχουν παγώσει τη χρηματοδότηση σε 195 ΜΚΟ, ελέγχοντάς τες για κακοδιαχείριση.

Μέχρι τώρα, όλοι οι πόροι από τα κοινοτικά προγράμματα κατευθύνονταν απευθείας στους ανέργους. Για πρώτη φορά μπαίνουν μεσάζοντες, οι οποίοι δεν κάνουν τη δουλειά τζάμπα. Το 5% του προγράμματος, δηλαδή κάπου 9,5 εκατ. ευρώ, θα πάνε σε ΜΚΟ, θα πάνε στις εταιρίες, στους μεσάζοντες.

Η σπατάλη συνεχίζει με 41+26 νέους οργανισμούς

Από τα στοιχεία που έχουμε για το α΄ εξάμηνο φαίνεται ότι ο βασικός στόχος της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος όχι μόνο δεν επετεύχθη, αλλά αντιθέτως τους έχει ξεφύγει η κατάσταση.

Αντί να μειωθεί το έλλειμμα κατά 4% έχει αυξηθεί κατά 28%! Έχουμε κατάρρευση εσόδων και ταυτόχρονα αύξηση των δαπανών. Να δεχθούμε ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί δεν δουλεύουν, ότι ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, αλλά γιατί να έχουμε αύξηση των δαπανών;

Δεν είναι μόνο τα ψηλότερα επιτόκια, ούτε οι περισσότερες ασφαλιστικές εισφορές και τα επιδόματα ανεργίας λόγω της εκτίναξης της ανεργίας, είναι και η καθαυτή αύξηση της σπατάλης. Βλέπουμε τους τελευταίους 22 μήνες, 41 νέους οργανισμούς, φορείς, γενικές γραμματείες. Τα κατήγγειλε ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος μας κ. Μιχελάκης, και καμία απάντηση από το ΠΑΣΟΚ. Χτες ανακαλύψαμε άλλους 26 νέους οργανισμούς.

Ανεύθυνη η στάση του πρωθυπουργού στην κρίση με τα ταξί

θέλω να συγχαρώ τους Περιφερειάρχες, για το γεγονός ότι λειτούργησαν πυροσβεστικά, προκειμένου να εκτονωθεί αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε από το πείσμα του κ. Ραγκούση ο οποίος επέμενε ακόμα και χθες να ρίχνει «λάδι στη φωτιά». Δημιουργήθηκε εν μέσω τουριστικής περιόδου έντονη αναστάτωση στην ελληνική κοινωνία.

Οι εικόνες που μεταδίδονταν από τα διεθνή ΜΜΕ με τουρίστες να ταλαιπωρούνται σε λιμάνια και αεροδρόμια, έβλαψε τον τουρισμό και συνολικότερα τη χώρα. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίσταση περίμενε κανείς πιο υπεύθυνη στάση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί να συμφωνεί και με το Προεδρικό Διάταγμα Ρέππα και με το αδιέξοδο που δημιουργεί με την εμμονή του ο κ. Ραγκούσης.

Στο Ηράκλειο ή στη Πάτρα ήταν νεοδημοκράτες οι ταξιτζήδες που έκαναν επεισόδια;

Συνειδητά η κυβέρνηση επεχείρησε να λασπολογήσει τη ΝΔ, γιατί τυγχάνει ο Πρόεδρος του ΣΑΤΑ να είναι στέλεχος της ΝΔ. Αλλά ο Γραμματέας του ΣΑΤΑ, ο κ. Δήμου, δεν είναι Γραμματέας Μεταφορών στο ΠΑΣΟΚ;

Στελέχη άλλων κομμάτων δεν συμμετέχουν στη διοίκηση των ταξιτζήδων; Τα έκτροπα που έγιναν στο Ηράκλειο δεν έγιναν σε περιοχή που το ΠΑΣΟΚ είχε 70% στο σωματείο των ταξιτζήδων ή στην Πάτρα;

Η ΝΔ από την πρώτη στιγμή με ξεκάθαρό τρόπο έκανε γνωστή τη θέση της. Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη καλώντας τους ταξιτζήδες να μην προβαίνουν σε ακραίες μορφές κινητοποιήσεων, οι οποίες τελικά στρέφονται εναντίον τους γιατί χάνουν το δίκιο τους.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει