Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι μπύρες που σε στέλνουν αδιάβαστο

Αν η πράσινη σου φαίνεται συνηθισμένη και η κόκκινη ξεπερασμένη, μην ανησυχείς. Ψάξαμε και βρήκαμε τις πιο δυνατές αλκοολικά μπύρες που περνάνε τα σύνορα, για να καταλήξουν στις μπυραρίες και τα ψυγεία της πόλης.

Μερικοί την προτιμούν ξανθιά κι ανάλαφρη σαν την Σκορδά. Άλλοι την θέλουν σκουρόχρωμη και βαριά σαν την Eva Mendes. Άλλοι πάλι την γουστάρουν κόκκινη σαν την Emma Watson. Όπως και να ‘χει η μπύρα είναι (ναι, μαζί με το ούζο και το τσίπουρο) το εθνικό μας καλοκαιρινό ποτό.

Γι’ αυτό και ψάξαμε να βρούμε κάτι διαφορετικό αυτή τη φορά από τις κλασικές μπύρες που θα βρεις στα περίπτερα. Δεν θα ασχοληθούμε καν με εκείνες τις μάρκες που συναντάς μέχρι και στο τελευταίο καφενείο της γειτονιάς. Εκείνες τις ξέρεις και τις πίνεις ήδη. Εμείς θα σου δείξουμε τις 8 ετικέτες εισαγώμενης μπύρας που είναι πιο δυνατές αλκοολικά από τις υπόλοιπες.

Η διαφορά στους βαθμούς του αλκοόλ μπορεί να μην σου φανεί μεγάλη, αλλά πίστεψέ μας ότι η διαφορά στη γεύση είναι πολύ σημαντική. Οι περισσότερες κοινές μπύρες έχουν περίπου 4-6% περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Με μια γρήγορα αναζήτηση στο internet θα βρεις ακόμα και μπύρες με 55% περιεκτικότητα, φτιαγμένες από κάτι τσαρλατάνους που σκόπευαν απλά σε άλλο ένα ρεκόρ Γκίνες.

Το θέμα είναι να μπορείς μια δυνατή μπύρα να την απολαμβάνεις όσο και μια κανονική. Εμείς σου παρουσιάζουμε τις 8 δυνατότερες μπύρες που αξίζει να βρεις και να δοκιμάσεις στην ελληνική αγορά.

La Biere du Demon
Δαιμονοποιημένη μπύρα και μία από τις πλέον κλασικές προτάσεις των σερβιτόρων στις μπυραρίες της Ελλάδας. Όχι άδικα μιας και η φρουτώδης γεύση της είναι υπέροχη.
Αλκοόλ: 12%
Είδος μπίρας: Pale ale
Προέλευση: Douai, Γαλλία

Hoegaarden Verboden Vrucht (Forbidden fruit)
Από το όνομα και μόνο σε προκαλεί να την δοκιμάσεις. Δυνατό ale που σερβίρεται σε μοναστηριακό, Tulip ή Tumbler ποτήρι για να αναδείξει τα αρώματά του.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Ale
Προέλευση: Hoegaarden, Βέλγιο

La Trappe Dubbel
Δεν είναι η πιο δυνατή από τις μπύρες του Αββαείου Onze Lieve Vrouw van Konigshoeven, μιας και υπάρχει και η Quadrupel με 10% αλλά είναι η πιο γευστική.
Αλκοόλ: 7%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: De Koningshoeven, Ολλανδία

Trappistes Rochefort 10
Το διαμάντι της ζυθοποιίας Rochefort. Σκουρόχρωμη, γεμάτη, με πολύ εντυπωσιακή γεύση. Σερβίρεται σε ποτήρι για μοναστηριακές μπύρες.
Αλκοόλ: 11,3%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Rochefort, Βέλγιο

Chimay Bleue
Πολύ αρωματική μοναστηριακή μπύρα, αφού μπορείς να γευτείς τόσο την ελαφρά υπερψημένη μαγιά όσο και αρώματα τριαντάφυλλου.
Αλκοόλ: 9%
Είδος μπίρας: Trappist ale
Προέλευση: Chimay, Βέλγιο

Duvel
Από τις μπύρες που μπήκαν δυναμικά στην ελληνική αγορά. Πίνεται παγωμένη και σερβιρισμένη στο δικό της Tulip glass.
Αλκοόλ: 8,5%
Είδος μπίρας: Golden pale ale
Προέλευση: Breendonk, Βέλγιο

Samichlaus
Αυτή η μπύρα ζυμώνεται και παράγεται αποκλειστικά και μόνο στις 6 Δεκεμβρίου κάθε χρόνου, ημέρα εορτασμού του Αγίου Βασίλη στην Αυστρία και τη Γερμανία. Εξού και το όνομα.
Αλκοόλ: 14%
Είδος μπίρας: Lager
Προέλευση: Vorchdorf, Αυστρία

Paulaner Salvator
Η ζυθοποιία της Paulaner μάς έχει συνηθίσει σε εξαιρετικές Lager, Weisse και Dunkel μπύρες. Η Salvator είναι μια ειδική έκδοση με ιδιαίτερα γλυκιά γεύση.
Αλκοόλ: 7,9%
Είδος μπίρας: Doppel-bock stout
Προέλευση: Munich, Γερμανία

Πηγή – Men24.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει