Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι νεολαίες εκδικούνται τα κόμματα

Για πρώτη φορά, μέλη των φοιτητικών παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΠ) και της Νέας Δημοκρατίας (ΔΑΠ) με ανακοινώσεις τους κατηγορούν τα δύο μεγάλα κόμματα του Κοινοβουλίου ότι «τόσα χρόνια τα έτρωγαν μαζί».

Αιτία; Το πολιτικό παιχνίδι χάθηκε από τα χέρια τους (ο νέος νόμος «ξεδοντιάζει» τις πανίσχυρες φοιτητικές οργανώσεις), ενώ ταυτόχρονα η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου… ερεθίζει τις αριστερές ομάδες ανάμεσά τους.

«Αφήνουμε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, θα εκπλαγείτε το προσεχές διάστημα…» δηλώνει στην εφημερίδα το «Βήμα» ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος. Στην ερώτηση ως που θα φθάσει η νεολαία της Ν.Δ. την αντίθεσή της στο νέο νόμο, αφήνει ξεκάθαρα να φανεί ότι δεν έχουμε δει ακόμη τίποτε… Η οργή των φοιτητών της Νέας Δημοκρατίας, που έχασαν ξαφνικά από τα χέρια τους «και το καρπούζι και το μαχαίρι», φάνηκε και τις προηγούμενες ημέρες με την ακραία ανακοίνωση που εκδόθηκε από μέλος της οργάνωσης, ο οποίος έκανε λόγο για «λαμόγια» του Κοινοβουλίου και για «αλήτες». Ο νεαρός που συμπεριέλαβε στα «λαμόγια» και τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά διαγράφηκε χωρίς καθυστέρηση.

Στην ΠΑΣΠ η συντριπτική πλειονότητα έχει μια «γραμμή»: καταλήψεις.

«Η κυβέρνηση κατήργησε τη δημοκρατία στα πανεπιστήμια και μετέφερε απλά τη διαφθορά από το ένα κανάλι στο άλλο» σημειώνει ο γραμματέας της οργάνωσης Μιχ. Νικηφόρος. «Είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε λογής κατεστημένο» αναφέρει και ξεκαθαρίζει τα σχέδιά του να μην εφαρμοστεί ποτέ ο νέος νόμος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει