Νέα, Πολιτική, Οικονομία, Διεθνή

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν με επιστολή τους διευκρινίσεις από τον Χ. Παπουτσή

Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή έστειλαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητώντας διευκρινίσεις για τη μη υλοποίηση της εξαγγελίας του πρώην Υπουργού κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αναφορικά με την πρόσληψη αλλοδαπών σε αστυνομικές υπηρεσίες προκειμένου να διευκολύνουν τη διαμεσολάβηση με τους συμπατριώτες τους, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει σημαντικά στην επίλυση προβλημάτων σε περιοχές της χώρας υψηλό ποσοστό αλλοδαπών κατοίκων.

Η επίκληση της έλλειψης πόρων δεν φαίνεται να δικαιολογεί την υπαναχώρηση του Υπουργείου, το οποίο πρόσφατα εξήγγειλε νέες προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«Τον Οκτώβριο του 2009 εξαγγέλθηκε από τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η πρόσληψη αλλοδαπών σε αστυνομικές υπηρεσίες για να μεσολαβούν με τους συμπατριώτες τους. Η εξαγγελία αυτή δεν έγινε πραγματικότητα.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ χρήσιμη και θα μπορούσε να συμβάλει στην επίλυση πολλών προβλημάτων σε δύσκολες περιοχές όπως πχ. ο Αγ. Παντελεήμονας κ.α.

Με έκπληξη διαπιστώνουμε ότι ενώ η διαδικασία αυτή έχει “παγώσει” λόγω έλλειψης πόρων, θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στα σώματα ασφαλείας. Με αφορμή το γεγονός αυτό εκφράζουμε την απορία μας για το πώς γίνεται επιλεκτική επίκληση της έλλειψης πόρων, ενώ δεν δίνεται καμία λύση σε ένα τόσο σημαντικό θέμα της καθημερινότητας.

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να τονίσουμε πόσο σημαντική θεωρούμε την υλοποίηση της δέσμευσης της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη».

Η Θεματική Ομάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα

Μπορεί επίσης να σας αρέσει