Οι πιλότοι ζητούν νέες διαπραγματεύσεις για να μην απεργήσουνΟι πιλότοι της British Airways θα μπορούσαν να αναστείλουν τις προγραμματισμένες απεργιακές κινητοποιήσεις για τις 9 και 10 Σεπτεμβρίου εάν η αεροπορική εταιρεία συμφωνήσει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ένωση Πιλότων Βρετανικών Αεροπορικών Εταιρειών (BALPA).

Το συνδικάτο κατέθεσε νέα πρόταση σε επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της British Airways Άλεξ Κρουζ σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί μια συμφωνία με την εταιρεία, ανέφερε η BALPA σε ανακοίνωση.

Η BALPA ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι πιλότοι θα πραγματοποιήσουν απεργία για τρεις ημέρες τον Σεπτέμβριο σε μια μισθολογική διαμάχη που θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα κατά την υψηλή τουριστική περίοδο. Σύμφωνα με το συνδικάτο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπορεί και πάλι να πραγματοποιηθούν εάν η αεροπορική εταιρεία αρνηθεί να έχει ουσιαστικές συνομιλίες. Η British Airways από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι θα συναντηθεί με τη BALPA.

Η BALPA υποστηρίζει ότι η British Airways θα πρέπει να μοιραστεί περισσότερα από τα κέρδη της με τους πιλότους της. Το συνδικάτο έχει επίσης ενημερώσει την εταιρία ότι θα προκηρύξει απεργία για τις 27 Σεπτεμβρίου. Η British Airways έχει χαρακτηρίσει την απεργιακή κινητοποίηση αδικαιολόγητη καθώς θεωρεί δίκαιη τη μισθολογική της προσφορά και έχει προειδοποιήσει ότι οι απεργίες θα καταστρέψουν τα σχέδια χιλιάδων ταξιδιωτών.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019, 05:52

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει