Οι πολίτες πρέπει να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητά τους το τέλος των μνημονίωνΟ αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην “Εφημερίδα των Συντακτών” αναφέρει ότι η κυβέρνηση προχωρά “σε συγκεκριμένης στόχευσης παρεμβάσεις, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και στη βάση των αναγκών της κοινωνίας” καθώς οι πολίτες “πρέπει να αρχίσουν να αντιλαμβάνονται στην καθημερινότητά τους το τέλος των μνημονίων και την αποκατάσταση μέρους των θυσιών που έκαναν και των αδικιών που υπέστησαν όλη την προηγούμενη περίοδο”.

Σημειώνει ότι “η ΝΔ βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο και αδυναμία άρθρωσης μιας εναλλακτικής πρότασης” που οφείλεται “στα βαρίδια του παρελθόντος που κουβαλάει σε συνδυασμό με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της”.

“Από εδώ και πέρα και μέχρι το τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης θα βρεθούν στην άβολη γι’ αυτούς θέση να αλαλάζουν περί νέου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ και ταυτόχρονα να ψηφίζουν τα μέτρα ελάφρυνσης του ελληνικού λαού που θα φέρνουμε προς ψήφιση στη Βουλή” προσθέτει, αναφερόμενος στην αντιπολίτευση.

Ο κ. Ρήγας σημειώνει ότι οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη δεν αποτελούν “αντεπίθεση κοινωνικής πολιτικής”, αλλά “αναστροφή”, καθώς “η κοινωνία έχει ανάγκη επανεκκίνησης προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και όχι της ύφεσης που προκάλεσαν τα προγράμματα προσαρμογής” και προσθέτει ότι “η πολιτική κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκφράζεται από τη λογική της λήψης μέτρων προς εξασφάλιση ψήφων”.

Απορρίπτει τα περί “αποξένωσης” του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και επισημαίνει ότι “ο καθένας από το πόστο του προσπαθεί να φέρει σε πέρας μια αποστολή πρωτόγνωρη για ένα κόμμα της Αριστεράς και ως προς το ζήτημα αυτής καθ’ αυτήν της άσκησης κυβερνητικής εξουσίας αλλά και ως προς τις πολύ ιδιαίτερες συνθήκες που κληθήκαμε να χειριστούμε τα πράγματα”.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει “αμερικανοποιηθεί” απάντησε “ο ισχυρισμός περί «αμερικανοποίησης» της κυβέρνησης, εκτός από υπεραπλουστευτικός είναι και άστοχος. Το θέμα δεν είναι αν τα ό,ποια αμερικανικά, ρωσικά ή κινεζικά συμφέροντα συμπίπτουν με δικές μας επιλογές και κινήσεις, αλλά αν αυτές οι επιλογές μας και αυτές οι κινήσεις υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα και την υπόθεση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Σε αυτό δεν μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει”.

Αναφορικά με το θέμα της καρδιοχειρουργικής κλινικής του 401 ΓΣΝΑ είπε ότι “το όλο θέμα είναι υπό τη στενή μας παρακολούθηση. Ήδη ζητήσαμε τις απόψεις των Γενικών Επιτελείων σχετικά με την Έκθεση Ελέγχου του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, αλλά και την άμεση υλοποίηση των προτάσεων που αυτή περιλαμβάνει”.

Τέλος, ο κ. Ρήγας θεωρεί ότι “ο συνδικαλισμός στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί μια ώριμη ανάγκη” και εκφράζει την πεποίθησή του ότι “οι όποιες δυσκολίες και αντιφάσεις έχουν εκδηλωθεί περισσότερο αποτυπώνουν αυτό που λέμε «ωδίνες του τοκετού» του νέου που γεννιέται, παρά ένα κακέκτυπο συνδικαλισμού”, καθώς “οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα στελέχη που υπηρετούν σε αυτές δεν έχουν ανάγκη από πιθανά φαινόμενα παραγοντισμού, κομματικού συνδικαλισμού και προσπάθειας λειτουργίας με πρακτικές που αποτελούν κληρονομιά του πελατειακού συστήματος”.


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, 12:56

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει