Οι προτάσεις Πλατινί στον Πρωθυπουργό

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ στην “Κ” για τον Ολυμπιακό Βόλου;

Ο Μισέλ Πλατινί μίλησε για τη διαιτησία και τι προτάσεις έκανε στον Γιώργο Παπανδρέου, αναφέρθηκε στο θέμα του Ολυμπιακού Βόλου και στην τεχνολογία που δεν αρμόζει στο άθλημα.

Ο πρόεδρος της UEFA μίλησε στην εφημερίδα Καθημερινή και αναφέρθηκε σε μέρος της κουβέντας του με τον Γιώργο Παπανδρέου, στα στημένα, στη διαιτησία, στον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και στο οικονομικό fair play που θέλει να εφαρμόσει.

Αναλυτικά η συνέντευξή του:

Ποιες αλλαγές μπορούν να γίνουν στη διαιτησία;

Το συζήτησα με τον Πρωθυπουργό και του είπα: βάλτε πέντε διαιτητές. Εμείς το κάνουμε ήδη στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν παίξει και ξέρουν ότι είναι πιο ασφαλές. Βοηθάει πάρα πολύ γιατί είναι περισσότερα μάτια που βλέπουν τι γίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Είστε υπέρ της τεχνολογίας στη διαιτησία;

Όχι, όχι, είμαι κατά της τεχνολογίας στη διαιτησία. Νομίζω πως δεν ταιριάζει στο άθλημα. Το ποδόσφαιρο είναι ανθρώπινο.

Στο θέμα των στημένων αγώνων τι μπορεί να γίνει;

Είναι περίπλοκο. Εμείς έχουμε φτιάξει ένα σύστημα και παρακολουθούμε τους αγώνες. Ό,τι στοιχείο έχουμε το στέλνουμε στην ομοσπονδία. Από εκεί και πέρα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Υπάρχει μία ελληνική ομάδα, ο Ολυμπιακός Βόλου, που εμπλέκεται στη υπόθεση των στημένων αγώνων και συμμετέχει στο Γιουρόπα Λιγκ.

Το ξέρω. Υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα αποφασίσουν τα πειθαρχικά όργανα. Είναι θέμα της ομοσπονδίας. Αν αποκλείσω ομάδα χωρίς να αποδειχθεί ότι φταίει, θα δώσω μια περιουσία, αφού θα υπάρχει προσφυγή στα δικαστήρια.

Ποια είναι η εικόνα που έχετε για τις ελληνικές ομάδες σε σχέση με το οικονομικό fair play που θέλετε να εφαρμόσετε;

Το οικονομικό fair play είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Θα εφαρμοστεί παντού. Δεν έχω εικόνα για το τι γίνεται στην Ελλάδα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει