Οι πρόσφατες πυραυλικές δοκιμές από τη Βόρεια Κορέα παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕΟ Τζον Μπόλτον, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει «καμία αμφιβολία» ότι οι πρόσφατες εκτοξεύσεις πυραύλων στις οποίες προχώρησε η Βόρεια Κορέα παραβίασαν αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι αποφάσεις αυτές «απαγορεύουν ρητά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων», τόνισε ο Μπόλτον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Τόκιο, όπου βρίσκεται για να προετοιμάσει την τετραήμερη επίσημη επίσκεψη του Τραμπ στην Ιαπωνία.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν επέβλεψε προσωπικά την πρώτη εκτόξευση ενός νέου οπλικού συστήματος, που δεν είχε δοκιμαστεί: ενός σχετικά μικρού, ταχύτατου πυραύλου που ειδικοί πιστεύουν ότι θα είναι ευκολότερο να κρύβεται, να εκτοξεύεται και να ελίσσεται εν πτήσει.

Ο Τζον Μπόλτον πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει μεταβάλει τη θέση της μετά την πιο πρόσφατη σύνοδο κορυφής ΗΠΑ – Βόρειας Κορέας στο Ανόι του Βιετνάμ, σημείωσε ωστόσο πως «ο Τραμπ αφήνει την πόρτα ανοιχτή για τον Κιμ».

Ο Τραμπ αναμένεται να συζητήσει για διάφορα θέματα, από το πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας για την απόκτηση πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων ως την Κίνα και τη διμερή σχέση, με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε στη συνάντηση που προγραμματίζεται να έχουν οι ηγέτες των δύο κρατών τη Δευτέρα.

 


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Μαΐου 2019, 05:25

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει