Οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα θα επαναληφθούν εντός των προσεχών δύο εβδομάδωνΟ υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε χθες Πέμπτη ότι εξακολουθεί να προσδοκά πως οι συνομιλίες ομάδων εργασίας της χώρας του και της Βόρειας Κορέας θα επαναληφθούν μέσα σε δύο εβδομάδες και ότι η Ουάσινγκτον θεωρεί ότι υφίσταται διπλωματική οδός για να διευθετηθεί η διένεξη και να υπάρξει αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου, παρά τις νέες δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων από μέρους της Πιονγκγιάνγκ.

«Θέλουμε η διπλωματία να φέρει αποτέλεσμα. Θέλουμε ο πρόεδρος Κιμ (Γιονγκ Ουν) να τηρήσει την υπόσχεση που έκανε στον πρόεδρο (Ντόναλντ) Τραμπ, η οποία ήταν ότι θα απαλλάξει τη χώρα του από τα πυρηνικά της όπλα», δήλωσε ο Πομπέο στην τηλεοπτική υπηρεσία του πρακτορείου ειδήσεων Bloomberg.

«Παραμένουμε πεπεισμένοι ότι υπάρχει διπλωματική οδός που οδηγεί μπροστά, μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων σ’ αυτό» το ζήτημα, πρόσθεσε ο Μάικ Πομπέο, επισημαίνοντας πως οι επαφές ομάδων εργασίας των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας θα επαναληφθούν «σε καμιά-δυο εβδομάδες, όπως αναμένω».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2019, 01:43

Πηγή: Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει