Οι Ταλιμπάν απειλούν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας

Οι Ταλιμπάν απείλησαν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στο Αφγανιστάν να διακόπτουν τη λειτουργία των δικτύων τους στη νότια επαρχία Κανταχάρ για περισσότερες από 12 ώρες στη διάρκεια της νύχτας, όπως αναφέρουν σε σημερινή τους ανακοίνωση.

Όλες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν λάβει προειδοποίηση να σταματήσουν τη λειτουργία των δικτύων τους από τις 7 το απόγευμα ως τις 6 το πρωί στην Κανταχάρ από σήμερα Πέμπτη, επισημαίνει η ανακοίνωση.

Οι Ταλιμπάν απειλούν να βάλουν στο στόχαστρό τους τούς πύργους δικτύου των εταιριών σε όλη τη χώρα αν παρακούσουν τη διαταγή αυτή.

«Ο εχθρός μας χρησιμοποιεί πληροφορίες από το δίκτυο των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας (και τις χρησιμοποιεί) εναντίον του λαού μας και των ιερών μαχητών (μουτζαχεντίν)», προσθέτει η ανακοίνωση.

Σε κάποιες περιοχές της Κανταχάρ παρατηρούνται ήδη διακοπές στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στη διάρκεια της νύχτας. Οι Ταλιμπάν έχουν διακόψει το δίκτυο και σε κάποιες περιοχές στις γειτονικές επαρχίες Χελμάντ και Ζαμπούλ.

Πάντως ένας εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Κανταχάρ, ο Ζουλμάι Αγιόμπι, δήλωσε ότι δεν γνωρίζουν κάτι για τη διακοπή στο δίκτυο, ενώ ούτε οι ίδιες οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν εκφράσει ανησυχία για το θέμα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει