Οι Τούρκοι κατέρριψαν συριακό αεροσκάφος

Συριακό αεροσκάφος κατερρίφθη κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, όπου αντάρτες μάχονται κατά των δυνάμεων του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με ακτιβιστές και τοπικά μέσα ενημέρωσης, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με το BBC, σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα συριακό αεροσκάφος που παραβίασε τον εναέριο χώρο της Άγκυρας.

Όπως μετέδωσε ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός NTV, επικαλούμενος αξιωματούχους, το αεροσκάφος κατερρίφθη σε περιοχή στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στους αντικαθεστωτικούς και στις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής, ανέφερε από την αρχή ότι το αεροπλάνο δέχτηκε πυρά από την τουρκική πλευρά των συνόρων, ενώ ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο Al Manar, μετέδωσε ότι δύο ρουκέτες ερρίφθησαν από τουρκικό έδαφος.

Αρχικά ωστόσο τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, στηριζόμενα σε ισχυρισμούς αξιωματούχων, διέψευσαν ότι για την κατάρριψη ευθύνεται η Τουρκία. Αντίθετα, μετέδωσαν ότι ευθύνονται οι Σύροι αντάρτες.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει