Οι τροφές που λειτουργούν ως ασπίδα κατά του κορωνοϊού



Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 02:04

Πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου της Κανταβρίας στην Ισπανία, έδειξε ότι τα άτομα που παρουσιάζουν ανεπάρκεια βιταμίνης D, έχουν διπλάσιο κίνδυνο να νοσήσουν με κορωνοϊό, σε σχέση με άτομα που έχουν φυσιολογικά επίπεδα.

Η έρευνα που δημοσιεύεται στην Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism, έδειξε ακόμη πως σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% των νοσηλευόμενων με κορωνοϊό σε ισπανικό νοσοκομείο, παρουσίαζε ανεπάρκεια βιταμίνης D.

Έτσι, βάσει των παραπάνω μελετών αλλά και σύμφωνα με τους ειδικούς, περισσότερο από ποτέ είναι σημαντική η πρόσληψη της βιταμίνης D. Κι επειδή βρισκόμαστε σε χειμερινή περίοδο και σε lockdown, που σημαίνει ότι δεν μπορούμε να την προσλάβουμε κυρίως από τον ήλιο (είναι άλλωστε γνωστή και ως… η «βιταμίνη του ήλιου»), μπορούμε να το πετύχουμε και μέσω της διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 6 Μαρτίου 2021, 02:04



Zougla.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει